Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APM Alba a măsurat miercuri calitatea aerului din Sebeș. Se vor efectua măsurători săptămânale în mai multe localități din județ

Publicat

apm

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a măsurat miercuri, 27 ianuarie, calitatea aerului din municipiul Sebeș, la trei zile după recordul negativ de poluare înregistrat de stația de monitorizare din localitate și de laboratorul Primăriei.

Concluzia: valorile poluanților măsurați s-au încadrat în limitele prevăzute de lege. Cu toate acestea, măsurătorile efectuate de analizorului mobil al APM Alba nu au inclus și particulele în suspensie, PM 10 și PM 2,5, poluanți ale căror valori au „explodat” în weekend-ul trecut.

Citește și GRAFIC: Cum a evoluat poluarea aerului în Sebeș după recordul negativ înregistrat în weekend. Analiza ultimelor patru zile

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba au mai transmis că săptămânal vor efectua măsurători pentru determinarea calității aerului în localitățile din județ.

Redăm integral comunicatul transmis joi, 28 ianuarie, de APM Alba:

„Agenția pentru Protecția Mediului Alba a efectuat măsurători suplimentare în vederea determinării calității aerului, în data de 21 ianuarie 2021 în localitatea Petrești (pe strada 1 Mai), iar în data de 27 ianuarie 2021 în localitatea Daia Română (zona primăriei) și în municipiul Sebeș (zona Casei de Cultura „Lucian Blaga”).

Determinările au fost realizate cu analizorul mobil din dotare.

Valorile concentrațiilor poluanților măsurați (formaldehidă, benzen, metanol, monoxid de carbon, amoniac, dioxid de azot și dioxid de sulf ) s-au încadrat în limitele prevăzute de Anexa 3 a Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și STAS 12574.

Săptămânal, se vor efectua măsurători pentru determinarea calității aerului în localități ale județului.

Director executiv, Mărioara Popescu”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax