Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APM Alba a MODIFICAT raportul pe septembrie 2014, în care concentrația de formaldehidă din Sebeș depășea maxima admisă. MOTIVAȚIA

Publicat

formaldehida septembrie revizuire 5 februarie Agenția pentru Protecția Mediului Alba a modificat joi, 5 februarie, raportul privind starea mediului pentru luna septembrie 2014, în care concentrația maximă de formaldehidă înregistrată era de 0,029 mg/mc (concentrația maximă admisibilă fiind de 0,012 mg/mc). Noul raport înlocuiește valoarea inițială, pe care o declară neconformă, cu valoarea de 0,009 mg/mc.

Modificarea concentrației maxime de formaldehidă a fost motivată de faptul că, timpul de prelevare pentru proba de formaldehidă a fost de o oră și 21 minute, în data de 19 septembrie 2014, la stația AB2 din cartierul Mihail Kogălniceanu din Sebeș, și nu de 24 de ore cât prevede standardul pentru o mediere de lungă durată.

”Valoarea concentrației determinată pentru formaldehidă nu se putea raporta la concentrația maximă admisibilă prevăzută de STAS 12574/87. Conform STAS 12574/87 concentrația maximă admisibilă pentru formaldehidă la o mediere de scurtă durată (30 minute) este de 0,035 mg/mc iar pentru o mediere de lungă durată (24 ore) de 0,012 mg/mc”, se precizează în noul raport.

Totodată, în raport au fost transmise măsurile luate de către Laboratorul APM Alba:

– măsură corectivă – proba a fost invalidată fiind neconformă;

– măsura preventivă – descărcarea datelor privind parametrii de prelevare zilnic/săptămânal.

formaldehida septembrie 2014 tabel 1 formaldehida septembrie revizuire 5 februarie crop

 

apm comunicat kronospan 20 ianuarie cropReamintim faptul că, Agenția pentru Protecția Mediului Alba a transmis într-un comunicat, remis în data de 20 ianuarie, faptul că ”la nivelul anului 2014, nu s-au înregistrat depășiri a valorii limită prevăzute în STAS 12574/87”. La acea dată, raportul lunar pentru luna septembrie nu a fost modificat pe site-ul APM Alba.

Citește și APM Alba, despre fabricile de formaldehidă de pe platforma Kronospan Sebeș. Concentraţiile substanţei, afişate din 15 ianuarie

raspuns anpm Totodată, ca urmare a unei solicitări trimise de către Alba24 privind abilitatea directorului APM Alba, Mihaela Mih Dehelean, cu privire la furnizarea de informații despre starea mediului, calitatea aerului, poluările accidentale și stadiul autorizărilor de mediu pentru agenții comerciali, în special situația Kronospan Sebeș, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a transmis faptul că, pe raza administrativă a județului Alba, ”autoritatea competentă în a furniza aceste informații este Agenția pentru Protecția Mediului Alba”.

”Precizăm că și noi ca instituție ne dorim să difuzăm o informație de calitate către opinia publică, iar pentru menținerea unei imagini unitare a instituțiilor din subordine, dorim ca informațiile care pleacă spre mass-media să conțină date de calitate.

Agențiile județene pentru protecția mediului sunt instituții publice cu personalitate juridică, în care comunicarea cu mass-media, publicul și reprezentanții societății civile, se realizează cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, a mai transmis ANPM.

Citește și MINCIUNI TOXICE de la șefa APM Alba. Cum s-a fofilat Mihaela Mih Dehelean în scandalul formaldehidei de la Sebeș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aida

    duminică, 15.02.2015 at 10:29

    Cucoana acesta minte ..razand! Este o ,,prefacuta si atrage in jurul ei doar pe cei mai slab pregatiti angajati pentru a-i putea manipula !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax