Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Prima mașină pentru monitorizarea calității aerului, în dotarea APM Alba. Urmează să primească una și mai sofisticată

avatar

Publicat

Publicitate
apm

Autoritatea Pentru Protecția Mediului Alba a fost dotată cu o mașină nouă, mai precis cu o unitate mobilă pentru monitorizarea calității aerului. Aceasta este extrem de necesară pentru supravegherea emisiilor atmosferice ale unor companii cu activitate în județul Alba, cum ar fi Kronospan.O a doua mașină, mult mai complexă, va intra în dotarea instituției în perioada imediat următoare.

Potrivit directorului APM Alba, Horațiu Clepan, autoturismul a fost achizționat prin Programul de Investiții pentru anul 2017 aprobat de către Ministerul Mediului. Mașina este Dacia Dokker și a costat peste 340.000 de lei.

”Autoturismul a fost adaptat, carosat și utilat în cursul anului 2018 cu un echipament tip analizor multicomponent pentru măsurarea nivelelor poluanților din aerul înconjurător (organici și anorganici) din zona platformei industriale a Municipiului Sebeș. Principiul de măsurare este – detectare în infraroșu cu transformantă Fourier”, a spus Clepan.

Potrivit acestuia, analizorul multicomponent poate detecta cel puțin 25 de urme de poluanți simultan, oferind rezultate validate în 25 de secunde. Spectroscopia cu infraroșu cu transformantă Fourier (FTIR) oferă măsurători fiabile cu limite de detecție scăzute și capacitate reală de analiză multi-compus.

Analizorul multicomponent este dotat cu laptop și software pentru transfer și prelucrare de date.

”Un lucru atât de necesar pe care noi în Sebeș l-am cerut de mult timp. Ceea ce primăria a refuzat să achiziționeze. Sper din suflet ca această unitate mobilă să analizeze calitatea aerului din orașul nostru. Totul pentru sănătatea oamenilor din Sebeș” a declarat consilierul local din Sebeș, Radu Cristian, unul dintre cei care a insistat pentru o asemenea mașină, avânt în vedere existența în oraș a unor mari concentrații de emisii atmosferice provenite de pe platforma industrială.

 

Foto: Radu Cristian

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate