Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Prima mașină pentru monitorizarea calității aerului, în dotarea APM Alba. Urmează să primească una și mai sofisticată

Publicat

apm

Autoritatea Pentru Protecția Mediului Alba a fost dotată cu o mașină nouă, mai precis cu o unitate mobilă pentru monitorizarea calității aerului. Aceasta este extrem de necesară pentru supravegherea emisiilor atmosferice ale unor companii cu activitate în județul Alba, cum ar fi Kronospan.O a doua mașină, mult mai complexă, va intra în dotarea instituției în perioada imediat următoare.

Potrivit directorului APM Alba, Horațiu Clepan, autoturismul a fost achizționat prin Programul de Investiții pentru anul 2017 aprobat de către Ministerul Mediului. Mașina este Dacia Dokker și a costat peste 340.000 de lei.

”Autoturismul a fost adaptat, carosat și utilat în cursul anului 2018 cu un echipament tip analizor multicomponent pentru măsurarea nivelelor poluanților din aerul înconjurător (organici și anorganici) din zona platformei industriale a Municipiului Sebeș. Principiul de măsurare este – detectare în infraroșu cu transformantă Fourier”, a spus Clepan.

Potrivit acestuia, analizorul multicomponent poate detecta cel puțin 25 de urme de poluanți simultan, oferind rezultate validate în 25 de secunde. Spectroscopia cu infraroșu cu transformantă Fourier (FTIR) oferă măsurători fiabile cu limite de detecție scăzute și capacitate reală de analiză multi-compus.

Analizorul multicomponent este dotat cu laptop și software pentru transfer și prelucrare de date.

”Un lucru atât de necesar pe care noi în Sebeș l-am cerut de mult timp. Ceea ce primăria a refuzat să achiziționeze. Sper din suflet ca această unitate mobilă să analizeze calitatea aerului din orașul nostru. Totul pentru sănătatea oamenilor din Sebeș” a declarat consilierul local din Sebeș, Radu Cristian, unul dintre cei care a insistat pentru o asemenea mașină, avânt în vedere existența în oraș a unor mari concentrații de emisii atmosferice provenite de pe platforma industrială.

 

Foto: Radu Cristian


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate