Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima mașină pentru monitorizarea calității aerului, în dotarea APM Alba. Urmează să primească una și mai sofisticată

Publicat

apm

Autoritatea Pentru Protecția Mediului Alba a fost dotată cu o mașină nouă, mai precis cu o unitate mobilă pentru monitorizarea calității aerului. Aceasta este extrem de necesară pentru supravegherea emisiilor atmosferice ale unor companii cu activitate în județul Alba, cum ar fi Kronospan.O a doua mașină, mult mai complexă, va intra în dotarea instituției în perioada imediat următoare.

Potrivit directorului APM Alba, Horațiu Clepan, autoturismul a fost achizționat prin Programul de Investiții pentru anul 2017 aprobat de către Ministerul Mediului. Mașina este Dacia Dokker și a costat peste 340.000 de lei.

”Autoturismul a fost adaptat, carosat și utilat în cursul anului 2018 cu un echipament tip analizor multicomponent pentru măsurarea nivelelor poluanților din aerul înconjurător (organici și anorganici) din zona platformei industriale a Municipiului Sebeș. Principiul de măsurare este – detectare în infraroșu cu transformantă Fourier”, a spus Clepan.

Potrivit acestuia, analizorul multicomponent poate detecta cel puțin 25 de urme de poluanți simultan, oferind rezultate validate în 25 de secunde. Spectroscopia cu infraroșu cu transformantă Fourier (FTIR) oferă măsurători fiabile cu limite de detecție scăzute și capacitate reală de analiză multi-compus.

Analizorul multicomponent este dotat cu laptop și software pentru transfer și prelucrare de date.

”Un lucru atât de necesar pe care noi în Sebeș l-am cerut de mult timp. Ceea ce primăria a refuzat să achiziționeze. Sper din suflet ca această unitate mobilă să analizeze calitatea aerului din orașul nostru. Totul pentru sănătatea oamenilor din Sebeș” a declarat consilierul local din Sebeș, Radu Cristian, unul dintre cei care a insistat pentru o asemenea mașină, avânt în vedere existența în oraș a unor mari concentrații de emisii atmosferice provenite de pe platforma industrială.

 

Foto: Radu Cristian

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax