Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

APM Alba a respins solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru un proiect de infrastructură de la Teiuș, derulat de CFR

Publicat

cale-ferata-blaj-craciunelu

Agenţia pentru Protectia Mediului Alba a respins solicitărea de emitere a acordului de mediu pentru un proiect de infrastructură de la Teiuș derulat de CFR printr-o asociere privată, care a început înainte de analiza documentației. 

Este vorba despre proiectul „Organizare de șantier” – Depozit materiale pentru obiectivul proiecte de tip ”Quick Wins” Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii – SRCF Brașov, în localitatatea Teiuș, titular  Compania Nationala de Căi Ferate ”CFR SA” prin SC DRUM ASFALT SRL.

APM a primit o notificare de la Garda de Mediu, prin care se menționează că la punctul de lucru de la Teiuș exista deja activitate, astfel încât a decis că procedura de evaluare a impactului asupra mediului nu poate fi realizată.

Motivul principal este acela că lucrările au fost deja demarate, deși proiectul intră sub incidența privind impactul asupra mediului.

Este vorba despre un depozit de piatră înființat înainte de a avea toate documentațiile.

”Nu mai au voie să depoziteze în zona respectivă și vor fi sancționați contravențional” a declarat șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai.

Decizia poate fi contestată.

Sucursala Regionala CF Brașov și Asocierea DRUM ASFALT (România) – ZUE (Polonia) au semnat în decembrie 2022, 17 contracte pentru execuția lucrărilor de tip Quick Wins, pe intervalele de stații Teiuș – Aiud, Aiud – Unirea și Unirea – Războieni, aferente tronsonului CF București – Brașov – Cluj.

Valoarea totală a celor 17 contracte de lucrări este de 300.157.812 lei, fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR, și au drept scop ridicarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii și creșterea vitezei de circulație la 120 de kilometri la oră.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Manole

    sâmbătă, 21.10.2023 at 23:48

    De ce ii platim pe astia din taxe si impozite?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax