Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APM Alba: Panourile de informare privind calitatea aerului amplasate în Alba Iulia și Sebeș sunt funcționale

Publicat

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba informează că panourile de afișare a indicilor de calitatea aerului, amplasate în Alba Iulia și Sebeș, sunt funcționale. Pe panouri sunt afișați indicii generali pentru fiecare din stațiile  automate de monitorizare a calității aerului din județul Alba (Alba Iulia, Sebeș și Zlatna), potrivit sursei citate.

Un panou se află în Alba Iulia – Piata Iuliu Maniu, nr. 14 (vis-a-vis de Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor) și celălalt în Sebeș – Bulevardul Lucian Blaga, nr. 45 (în fața Centrului Cultural “Lucian Blaga”).

Potrivit APM Alba, indicele general se stabilește automat pentru fiecare stație, ca fiind cel mai mare dintre indicii specifici corespunzători poluanților monitorizați.

Indicele specific de calitatea aerului reprezintă un sistem de codificare a concentrațiilor înregistrate pentru fiecare dintre următorii poluanți monitorizați: dioxid de sulf (SO2), dioxid de azot (NO2), ozon (O3), monoxid de carbon (CO), particule în suspensie (PM10 determinate prin metoda automată).

Valoarea indicelui general se actualizează la interval de o oră.

De asemenea, pe panouri este afișată concentrația de formaldehidă (CH2O) prelevată din aerul ambiental, din două puncte distincte, aflate în imediata vecinătate a platformei industriale a municipiului Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate