Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Apple a descoperit o vulnerabilitate de securitate pentru iPhone, iPad și Mac. Recomandă actualizarea urgentă a dispozitivelor

Publicat

Apple a anunțat că a descoperit o vulnerabilitate severă a sistemelor de operare folosite de noile modele iPhone, iPad și Mac, care ar putea permite atacatorilor să obțină controlul complet asupra dispozitivelor. Modelele afectate includ iPhone 6S și versiuni ulterioare, iPad-uri mai noi și Mac-uri care rulează macOS Monterey.

Reprezentanții companiei recomandă actualizarea urgentă a acestora.

Compania atrage atenția că o vulnerabilitate a sistemelor de operare ar putea permite hackerilor să obțină acces nelimitat asupra dispozitivelor și, implicit, a datelor personale. Experții din domeniul securității cibernetice recomandă utilizatorilor de dispozitive vizate să actualizeze urgent sistemul de operare.

În actualizările de securitate lansate miercuri și joi, Apple a spus că vulnerabilitatea afectează iPhone-urile care datează de la modelul 6S, iPad generația a 5-a și modelele ulterioare, iPad Air 2 și modelele ulterioare, iPad mini 4 și modelele ulterioare, toate modelele iPad Pro și a 7-a generație de iPod Touch.

De asemenea, vulnerabilitatea se extinde și asupra computerelor Mac care rulează sistemul de operare Monterey, precum și browserul Safari al Apple pe sistemele sale de operare Big Sur și Catalina, a spus compania într-o actualizare ulterioară.

Apple a precizat că vulnerabilitatea permite unei aplicații suspecte să „execute coduri cu privilegii kernel”. Presa de specialitate explică că acest lucru înseamnă obținerea accesului pe deplin și nelimitat la dispozitivele respective.

Compania cu sediul în California a transmis că “este conștientă de existența unui raport conform căruia această vulnerabilitate a sistemelor ar fi putut fi exploatată în mod activ”, fără a oferi însă detalii cu privire la numărul de utilizatori afectați.

surse: biziday.ro, CNN 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax