Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Apple”, probleme mari din cauza încetinirii profunde a economiei chinezești. Huawei, alternativa mai ieftină

Publicat

ah

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Apple a scăzut estimările trimestriale de vânzări, aruncând vina pe ”o încetinire neașteptată dar profundă a economiei chinezești” și totoadă pe războiul comercial inițiat de președintele Donald Trump pentru reducerea deficitului cu această țară.

Anunțul a sugerat nu numai problemele de afaceri cu care va trebui să se confrunte Apple, cea mai valoroasă companie americană din istorie, conform datelor de anul trecut, dar o preocupare mai profundă cu privire la modul în care războiul comercial ar putea contribui la o încetinire economică globală, condusă de China.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a declarat într-o scrisoare către investitori că Apple „nu a prevăzut amploarea deteriorării economice” în Greater China, o zonă care include China, Hong Kong și Taiwan. Odată cu creșterea lentă, în a doua jumătate a anului trecut, Cook a declarat că „mediul economic din China a fost în continuare afectat de creșterea tensiunilor comerciale cu Statele Unite”.

Greater China reprezintă pentru Apple a cincea parte din vânzările globale de 265 de miliarde de dolari ale companiei în ultimul an fiscal.

Cel puțin pe piața chinezească, în condițiile deteriorării situației economice, consumatorii sunt mai puțin dispuși să mai cheltuie bani pe noile produse Apple, tot mai scumpe. În plus, au la îndemână alternativa mai ieftină, Huawei.

China servește nu doar ca piață de desfacere ci, de asemenea, ca un centru cheie în lanțul de aprovizionare al gigantului tehnologic – un loc în care sunt asamblate dispozitivele iPhone.

Multe semne indică încetinirea economiei Chinei. Fondul Monetar Internațional prezice că economia Chinei va crește cu 6,2% în acest an, în scădere de la 6,9% în 2017, însă unii analiști declară că declinul va fi și mai dramatic.

Avertizarea Apple sugerează o modalitate prin care încetinirea ar putea ajunge în Statele Unite. China are cea de-a doua cea mai mare economie din lume și este al treilea cel mai mare cumpărător al exporturilor din S.U.A. după Mexic și Canada, ceea ce înseamnă că ceea ce se întâmplă poate afecta rapid creșterea și ocuparea forței de muncă în SUA.

Sursă: washingtonpost.com

Foto: reclamă la Huawei în fața sediului Apple din China (cnbc.com)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax