Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, în America, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Publicat

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare asociate cu folosirea ţigărilor electronice au fost înregistrate la nivelul întregii ţări, relatează Xinhua, citat de publicația românia24.ro

În total, 33 de decese au fost confirmate în 24 de state americane, vârsta medie a victimelor fiind de 44 de ani, potrivit CDC.

Printre cei 849 de pacienţi care au oferit informaţii despre substanţele utilizate în ţigările electronice cu trei luni înainte de debutul simptomelor, aproximativ 78% au raportat utilizarea de produse care conţineau THC (tetrahidrocanabinol), agentul psihoactiv din canabis, în timp ce 10% au raportat utilizarea exclusivă de produse care conţineau nicotină, a precizat CDC.

”Este extrem de complicat şi de dificil. Este fatal sau potenţial fatal pentru jumătate dintre cazurile care necesită terapie intensivă”, a declarat Anne Schuchat, director adjunct al CDC, în cadrul unei audieri miercuri în Congresul SUA.

Schuchat a spus că sezonul gripal care se apropie complică eforturile de a diagnostica cazurile asociate cu folosirea ţigărilor electronice (practică denumită “vaping”). De asemenea, pacienţii care au contractat boala pulmonară legată de vaping ar putea fi mai vulnerabili la gripă şi la alte boli respiratorii, făcând mai dificil sezonul gripal din această iarnă.

Numărul tot mai mare de decese asociate cu vaping-ul a alarmat ţara. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA elaborează o politică prin care produsele pentru ţigări electronice neautorizate şi care au alte arome în afară de tutun să nu se mai poată găsi pe piaţă.

CDC a recomandat oamenilor să se abţină de la utilizarea tuturor ţigărilor electronice, deoarece nu sunt încă cunoscute cauzele specifice care au condus la bolile pulmonare.

Sursă: Agerpres, românia24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax