Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 10.000 de amenzi şi 1500 de permise reţinute, în două zile, de Poliţia Rutieră. Acţiune pentru prevenirea accidentelor

Publicat

pompier

politia actiune treceri pietoni Polițiștii rutieri au acționat la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor care au acest drept. Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate aproape 10.000 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 1.448 de permise de conducere, transmite IGPR.  

În zilele de 12 și 13 iulie a.c., Direcția Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse din cauza neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public.

La acțiunile organizateau participat 2.415 polițiști, dintre care 1.781 din cadrul structurilor poliției rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 9.858 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație, 759 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public și 230 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept.

Totodată, polițiștii au reținut 459 de permise de conducere pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Totodată, în cadrul acțiunilor efectuate polițiștii au constatat 93 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 26 de infracțiuni de altă natură.

Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea evenimentelor negative în trafic și în perioada următoare.

Poliţia rutieră le recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax