Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 15% dintre copiii români au fumat înainte de vârsta de 15 ani. Câți au folosit au folosit țigarete electronice

Publicat

Consumul de tutun cauzează, anual, peste 36.600 de decese, arată membrii Inițiativei 2035 Fără Tutun și ai organizației Salvați Copiii. Comparativ, COVID-19 a provocat peste 40.000 de decese în România într-un singur an.

Potrivit studiilor, 14,6% dintre copiii cu vârste între 13 ani și 15 ani au declarat că au fumat, iar 8,2% că au folosit țigarete electronice în ultimele 30 de zile.

Este o situație îngrijorătoare pentru specialiștii care au redactat o strategie. Obiectivul principal este reducerea consumului de tutun la sub 5% din populația cu vârste cuprinse între 13 ani și 15 ani.

În septembrie 2016, societatea civilă, medicală și academică a României a adus în atenția factorilor de decizie prima strategie națională integrată de reducere a consumului de tutun, 2035-Prima generație fără tutun din România. În prezent, inițiativa este susținută de peste 350 de organizații neguvernamentale.

Printre altele, specialiștii au atras atenția că Planul Național de Combatere a Cancerului nu conține nici măcar una dintre măsurile recomandate de Planul European de Luptă Împotriva Cancerului în ceea ce privește combaterea consumului de tutun.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax