Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 17.000 de cazuri de COVID-19, nealocate vreunui județ din țară. Care este situația anchetelor epidemiologice în Alba

Publicat

Aproape 17.000 de cazuri de COVID-19, depistate la nivel național, în total, nu au fost atribuite pe localități. Mai exact, după ce probele au fost testate și cele 16.905 de cazuri au fost confirmate, nu au fost efectuate la timp anchetele epidemiologice. 

Situația se înregistrează la nivel național și, doar în ultimele 24 de ore, 1.423 de cazuri noi de COVID au fost declarate ca nefiind alocate pe județe.

Am vrut să aflăm care este situația în județul Alba, în ceea ce privește cazurile nealocate de COVID și anchetele epidemiologice.

Mai mult de atât, cazurile nealocate pe județe vor crește incidența unui județ după ce anchetele vor fi realizate și alocate pe județul respectiv.

Ancheta epidemilogică trebuie realizată, conform legii, în maximum 24 de ore de când proba testată a fost confirmată pozitiv.

Ancheta este una complexă, în care persoana depistată pozitiv trebuie contactată de către reprezentații DSP din județul în care a fost testat, persoana trebuie anunțată și trebuie să își declare contacții direcți.

Situația în județul Alba

Contactat de alba24.ro, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a declarat că la nivelul județului nu există cazuri nealocate. Acest fapt se datorează celor aproape 40 de persoane care lucrează de dimineața până seara pentru a realiza anchetele epidemiologice.

În realizarea anchetelor epidemilogice, sunt angrenați asistenți medicali comunitari, asistenți medicali școlari, medici școlari și angajați ai DSP Alba. Sinea ține să le mulțumească acestora pentru efortul depus în realizarea anchetelor epidemiologice.

Doar joi, 7 octombrie, la nivelul județului Alba au fost depistate în ultimele 24 de ore, 238 de cazuri de COVID-19.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax