Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 200.000 de șoferi care au circulat fără rovignetă vor fi executați silit la solicitarea CNADNR. Explicaţii din legislaţie

Publicat

Peste 180.000 de șoferi care au fost prinși fără rovinietă în ultimii trei ani vor avea conturile blocate, la solicitarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Compania intenţionează să recupereze sumele datorate de aceștia.

Acum trei ani, când șoferii au fost prinși fără rovinietă, legea spunea că amenda este dublată și de un așa numit tarif de despăgubire, adică șoferul trebuia să își cumpere rovinieta pe un an. Potrivit CNADNR, 184.000 de șoferi nu s-au achitat de această obligaţie, astfel că a fost nevoie să se apeleze la executori.

Potrivit legislației menţionate amenda pentru circulaţie fără rovignetă era de până la 500 de lei către stat și un tarif de despăgubire către CNADNR care ajungea la 28 de euro pentru autoturisme, echivalentul unei roviniete pe un an. În vara anului 2012 a intrat, însă, în vigoare o nouă lege care a păstrat ca sancțiune amenda și a eliminat tariful de despăgubire.

Compania de drumuri susține că legea din 2012 îi scutește de plata tarifului de despăgubire doar pe șoferii care aveau în momentul promulgării legii procese pe rol cu CNADNR, restul fiind obligați să plătească.

Reprezentanţii CNADNR susţin că această acțiune de recuperare a creanțelor are la bază și o măsură a Curții de Conturi care a dispus într-un raport din anul 2013 în acest sens. Acţiunea ce vizează debitele din 2011 ar fi cauzată de numărul „extrem de mare de procese-verbale de contravenție emise pentru circulația fără rovinieta valabilă, încadrându-se în termenul legal de prescripție de 3 ani”, potrivit sursei citate.

sursa: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mdda

    vineri, 15.08.2014 at 12:18

    Saracii, nu mai au bani sa carpeasca drumuriile?!

  2. Zeul Anonim

    duminică, 17.08.2014 at 15:38

    de ce sa platesc rovineta ? ei imi da banii pe telescoape , arcuri , genti indoite ?

    ce drumuri de 8888 avem ! plin de cRatere inmense si animale pe drumuri !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax