Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 200 de polițiști ai IPJ Alba vor asigura siguranţa publică la manifestările de 1 Decembrie. Sfaturi pentru cei care vin la Alba Iulia

Publicat

elevi

ipj elevi prevenire Peste 180 de poliţişti din cadrul IPJ Alba vor participa la misiunea de menţinere a siguranţei publice cu ocazia manifestărilor publice prilejuite de aniversarea celor 97 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie şi a celor 97 de ani de la Marea Unire, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile în care urmează să se desfăşoare manifestări publice şi în special în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, marţi, 1 Decembrie, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona cu 188 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 40 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică.

Pe căile de acces din zona de desfăşurare a manifestărilor, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal si pentru restricţionarea ori devierea circulaţiei dacă situaţia o va impune;

Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Efectivele de ordine publică şi cele de investigaţii criminale vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă;

Totodată, în Alba Iulia, Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, va participa, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, la parada militară, cu 20 de poliţişti şi 6 autospeciale din dotarea formaţiunilor de poliţiei rutieră, ordine publică, acţiuni speciale şi criminalistic.

În vederea asigurării unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Naţională a României, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii recomandă cetăţenilor:

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Parcaţi autoturismele doar în locurile special amenajate!
Pietonilor le recomandăm să se angajeze în traversare doar pe trecerile de pietoni şi după o temeinică asigurare.
Respectaţi restricţiile de circulaţie stabilite de către organizatori şi recomandările poliţiştilor rutieri;
Fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare;
În caz de nevoie, apelaţi numărul 112 – Apel Unic de Urgenţă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax