Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 200 de şoferi şi pietoni amendaţi de Poliţia Rutieră Alba, într-o singură zi. 14 conducători auto au rămas fără permise

Publicat

politie

pietoni, trecere de petoni Zeci de pietoni amendaţi, peste o sută de şoferi sancţionaţi şi 14 dintre ei cu permisele reţinute. Sunt rezultatele unei acţiuni organizate marţi de Poliţia Rutieră Alba, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică au urmărit atât combaterea indisciplinei pietonale cât şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea străzii, regulamentar, transmite IPJ Alba.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi 78 de pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis şi 11 şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor ce traversau pe trecerea de pietoni.

Alţi 108 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare, iar valoarea amenzilor aplicate a fost 41.370 lei.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor să traverseze partea carosabilă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, numai la culoarea verde a semaforului electric care li se adresează şi doar atunci când sunt observaţi de către şoferii care şi opresc pentru a le acorda prioritate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax