Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Aproape 2000 de tineri din România vor putea călători gratuit cu trenul prin Europa. Au fost selectați pentru permise ”DiscoverEU”

Publicat

Aproape 2000 de tineri români vor putea călători gratuit cu trenul prin Europa. Beneficiază de permise ”DiscoverEU”, anunță Comisia Europeană.

Tinerii români în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie gratuit pentru a explora diversitatea Europei.

Aceștia vor putea afla lucruri noi despre istoria și despre patrimoniul cultural al acesteia. De asemenea, vor putea cunoaște oameni de pe întreg cuprinsul continentului, potrivit sursei citate.

Ce oferă permisele DiscoverEU

În acest an, de permisele ”DiscoverEU” vor beneficia 1974 de tineri români. Ei vor călători în principal cu trenul, în perioada martie 2024-mai 2025.

Călătoria poate fi de la o zi la 30 de zile.

Cei selectați primesc un card european de tineret DiscoverEU, care le va oferi posibilitatea de a beneficia de reduceri pentru vizitele culturale, activitățile de învățare și sportive, transportul local, cazare și masă.

Inițiativa „DiscoverEU” este finanțată în cadrul programului Erasmus+.

Până în prezent, peste 11.600 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie.

Călătorie prin toată Europa

„DiscoverEU este o ocazie unică de a realiza o călătorie de neuitat în întreaga Europă, unde fiecare escală creează noi legături între oameni și scoate în evidență numeroasele fațete ale frumuseții Europei”, spune Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Runda de înscrieri DiscoverEU a fost deschisă tinerilor născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2005, atât din statele membre ale UE, cât și din țările asociate Erasmus+.

În cadrul acestei runde s-au înscris în total 144.038 de tineri, iar 36.318 au fost selectați. DiscoverEU include și o dimensiune de învățare, cu întâlniri sau sesiuni de informare înaintea plecării, desfășurate în întreaga Europă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax