Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 30 de microbuze noi pentru școlile din județ. Ministrul Mihnea Costoiu: „Toate solicitările venite din Alba vor fi onorate”

Publicat

Începând cu luna iunie, mai multe școli din județul Alba vor fi dotate cu microbuze noi. Aceasta este declarația noului ministru delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, prezent la Alba Iulia într-o conferință de presă la sediul PSD. El a precizat că este vorba despre un proiect al MDRAP, care a demarat procedura de achiziție a 600 de microbuze școlare pentru unitățile din învățământul preuniversitar de stat din România.

Din județul Alba, 24 de unități de învățământ au transmis solicitări pentru microbuze școlare, unele școli cu număr mare de elevi cerând chiar câte două microbuze. Printre acestea se găsesc școli din Blaj, Sebeș, Arieșeni, Lupșa, Noșlac, Scărișoara și alte școli din zona montană. Astfel, numărul de microbuze ce va ajunge în județul Alba va fi 29.

„Toate solicitările venite din județul Alba vor fi onorate”, a declarat ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, la Alba Iulia.

Data estimată pentru începerea livrărilor este săptămâna 16-21 iunie 2014, fiind livrate câte 40 de microbuze pe săptămână.

Achiziționarea microbuzelor se face printr-un contract în valoare de 58.320.000 lei fără TVA, proveniți din vânzarea de certificate verzi. Din acești bani, în prima fază vor fi cumpărate 600 de vehicule cu o capacitate de 16+1 locuri, la un preț aproximativ de 97.200 lei fără TVA pe bucată. În cazul în care vor rămâne solicitări nerezolvate, Guvernul ar putea suplimenta proiectul, cu încă 400 de microbuze.

Potrivit inspectorului Dorin Sandea, dacă va exista etapa a doua de achiziție, județul Alba ar putea solicita și câteva autobuze pentru unitățile de învățământ cu mulți elevi, pentru a nu fi nevoie de două microbuze.

„Copiii de pe aproximativ 1.500 de trasee din România nu vor mai fi nevoiți să dea bani pentru cursa școală-casă”, a spus ministrul Mihnea Costoiu.

Caracteristici tehnice ale microbuzelor: propulsie asigurată cu motoare diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcție de tip servoasistat, sistem de frânare ultramodern, cu asistență la frânare de urgență, sistem antiderapare, sistem electronic control al stabilității.

Microbuzele vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/h, sistem de aer condiționat pentru pasagerii din față și din spate, sistem de încălzire cu recirculare – fluxul de aer cald deservește toți pasagerii, set de rezervă de 5 anvelope de iarnă, garanție de 5 ani în limita a 150.000 km. Microbuzele achiziționate vor fi marca Opel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax