Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Aproape 300 de elevi vor participa la Alba Iulia, la Olimpiada de Cultură și Spiritualitate Românească. Când au loc probele

Publicat

Aproape 300 de elevi de gimnaziu din România vor participa în perioada următoare la o olimpiadă interdisciplinară, la Alba Iulia. 

Este vorba despre Olimpiada Interdisciplinară Cultură și spiritualitate românească, o competiție în care se combină Limba și Literatura Română cu Religia. 

Etapa națională se desfășoară în perioada 26-30 aprilie 2023 la Seminarul Teologic din Alba Iulia. 

Pentru a participa la eveniment 284 de elevi de gimnaziu din întreaga țară, însoțiți de 47 de profesori vor sosi, începând de miercuri, la Alba Iulia, pentru a susține probele specifice etapei naționale.

Olimpiada este o competiție de excelență care se adresează elevilor de gimnaziu care dețin abilități de documentare, de lectură și de interpretare a mesajului textului literar cu tematică sacră și a textului nonliterar despre lume, având aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru disciplinele Limba și Literatura Română și Religie.

Obiectivul fundamental al acestei competiții este centrat pe promovarea interdisciplinarității prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorifică personalitatea culturală deschisă, flexibilă și motivantă a elevilor cu un orizont cultural adecvat vârstei și care pot fructifica elemente de fuziune între limba și literatura română și religie.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 26.04.2023, ora 17, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Elevii susțin proba scrisă joi, 27 aprilie 2023, iar proba orală vineri, 28 aprilie 2023. Sâmbătă, 29 aprilie 2023, va avea loc Festivitatea de premiere și ceremonia de încheiere la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax