Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 300 de minore au născut în ultimii cinci ani, la spitalul din Alba Iulia. România ”campioana” UE la mame adolescente

Publicat


MAIN-Silhouette-Pregnant-Woman-1024x525

În ultimii cinci ani, aproximativ 300 de minore au născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, potrivit datelor furnizate de reprezentanții instituției medicale către Alba24.

România este ”campioana” Europei la nașteri în rândul adolescentelor, cu un procent de 12,3 %, față de 4% media europeană, potrivit unui studiu Eurostat realizat în 2019.

Rata mare de nașteri în rândul minorelor, la nivel național, este cauzată de lipsa de educație sexuală din școli și mediul din care provin tinerele care ajung să fie ”copii cu copii”.

În anul 2014, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au născut 53 de minore. Un an mai târziu, în 2015, numărul nașterilor a fost într-o ușoară scădere, 38 de minore care au devenit mame.

În schimb, în anul 2016, s-a înregistrat cea mai mare rată din ultimii cinci ani, de nașteri în rândul adolescentelor – 61 de cazuri. Anul 2017 a venit cu 58 de minore care au născut în spitalul din Alba Iulia.

În 2018, alte 60 de minore au devenit mame, în Alba Iulia. Iar până în prezent, în 2019, 24 de adolescente au născut în unitatea medicală.

Potrivit Asociației ”Salvați Copiii”, copiii născuți de mame minore sunt vulnerabil atât social, cât și medical, în multe cazuri vorbind despre nașteri premature sau sarcini care nu au fost monitorizate medical.

Cu toate că numărul nașterilor la mamele minore a scăzut ușor în 2018, atât în cazul mamelor sub 15 ani (de la 743, în 2017 la 674), cât și în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani (de la 18.173 la 17.307), situația rămâne îngrijorătoare.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Serviciul de Ambulanță Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba – șofer autosanitară I – Stația Centrală Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate