Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 300 de pietoni amendaţi de Poliţie, în judeţul Alba, într-o săptămână. Ce urmează

Publicat

Poliţiştii din Alba au amendat, săptămâna trecută, 278 de pietoni care au fost surprinşi de Poliţie în timp ce traversau strada prin loc nepermis sau circulau neregulamentar. Acţiunile pentru creşterea siguranței rutiere vor continua, anunţă IPJ Alba.

În perioada 6 – 12 noiembrie, poliţiştii rutieri din Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică atât din mediul urban cât şi din mediul rural, au desfășurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor datorate nerespectării, de către pietoni, a regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 278 de pietoni care nu au respectat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre aceştia, 261 s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, iar 17 au fost sancţionaţi pentru că circulau, pe partea carosabilă, fără a respecte normele legale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 21.170 lei.

Acţiunile IPJ Alba, pe zile, în perioada 13-19 noiembrie

În perioada 13 – 19 noiembrie, poliţiştii din judeţul Alba vor intensifica acţiunile dedicate siguranţei rutiere, scopul fiind prevenirea accidentelor şi depistarea celor care pun în pericol siguranţa traficului.

pe 13 noiembrie polițiștii  rutieri şi de ordine publică vor utiliza permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule verificați vor fi testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor dar şi combaterii neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie, acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. De asemenea, conducătorii auto ce vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice, vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi vizează  sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, vor fi intensificate acțiunile pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă, urmând ca aparatele radar să fie folosite la capacitate maximă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax