Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aproape 4 milioane de lei pentru skatepark-ul din Alba Iulia: De 5 ori mai scump și cu elemente mai puține decât cel din Cluj-Napoca

Publicat

Construcția parcului pentru skateri, roleri și bicicliști ar putea începe în acest an la Alba Iulia. Consilierii locali vor aproba, luni, rectificarea bugetului pentru skatepark, care, după ultima aprobare, a rămas la 3.971.000 lei. Suma alocată skatepark-ului a provocat reacții în rândul consilierilor din Opoziție, care susțin că „din această sumă se putea construi un bloc de apartamente sau se puteau finaliza lucrările la Bazinul Olimpic”. Mai mult, comparând proiectul skatepark-ului din Alba Iulia cu cel care s-a construit anul trecut la Cluj-Napoca, cu un buget de 5 ori mai mic și cu un concept mult mai complex, albaiulienilor nu le rămâne decât gustul dezamăgirii. La rândul lor, skater-ii s-au revoltat la vederea proiectului, aceștia nefiind consultați în elaborarea lui, așa cum se întâmplă în alte țări din UE.

Proiectul skatepark-ului, promis în campania electorală de primarul Mircea Hava, a fost realizat de arhitectul Lăncrănjan Franchini, cel care a proiectat și majoritatea lucrărilor din Cetatea Alba Carolina. Potrivit proiectului, platforma amenajată pentru parc se va întinde pe 1.016 mp, iar suprafața totală a amplasamentului este de 1.868 mp, incluzând, spații verzi, alei, gardene și alte elemente. Parcul va conține câteva rampe, trepte, bare, pentru role, biciclete, skateboard-uri.

În 2012, la Cluj Napoca a fost construit Parcul Rozelor, despre care practicanții acestui sport au spus că este „cel mai bun din țară”. Cu o investiție de 804.000 lei, pe o suprafață de 1.012 mp, în parc au fost instalate 6 elemente individuale care oferă trasee multiple, potrivit primarului Emil Boc. La realizarea proiectului, au fost consultați și au contribuit cu idei și câțiva skateri, cunoscători ai necesităților unui skatepark.

Skaterii din Alba Iulia: „E un proiect nefuncțional!”

Proiectul skatepark-ului a stârnit reacția câtorva tineri din Alba Iulia, practicanți ai acestui sport, care și-au exprimat indignarea vis-a-vis de componența viitorului parc, în raport cu bugetul uriaș care s-a alocat construcției acestuia, adică aproape 4 milioane de lei. Comparând ceea ce vor să construiască autoritățile locale din Alba Iulia cu parcul ce s-a construit anul trecut la Cluj Napoca, Parcul Rozelor, diferențele sunt mai mult decât vizibile: bugetul folosit la Cluj-Napoca este de 5 ori mai mic decât cel propus la Alba Iulia, iar conceptul este mai complex.

Mai mult, la realizarea proiectului pentru skatepark-ul din Alba Iulia, nu au fost consultați practicanți ai acestui sport, așa cum se întâmplă în occident, sau cum a fost cazul la Cluj Napoca.

Văzând ce sumă s-a alocat construirii parcului, skaterii din Alba Iulia, fiind direct interesați de proiect, s-au adresat primăriei, sperând că ar putea introduce câteva modificări: mai multe elemente de skate, sau cel puțin rearanjarea celor prevăzute în proiect, în așa fel încât acestea să comunice, să aibă continuitate și să permită mai multe combinații de trasee.

Skatepark-ul urmează să fie construit în Cetatea Alba Carolina, pe latura de est, în apropierea terenurilor de tenis. În prezent, acesta este încă departe de a fi realizat. Documentația a fost elaborată și se pregătește procedura de licitație. De la atribuirea contractului, construcția ar putea dura aproximativ 1 an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

30 Comentarii

30 Comentarii

  1. taz

    vineri, 07.06.2013 at 15:57

    primarucooooooool

  2. Adrian SIMION

    vineri, 07.06.2013 at 16:27

    Suma este prea mare pentru un rezultat atat de mic.

  3. EMIL

    vineri, 07.06.2013 at 16:56

    JAF LA DRUMUL MARE „D-NULE” PRIMAR FA LOCURI DE MUNCA SI TERMINA CE AI INCEPUT NU SKATE PARC SI MAI LASA-TI INTERESELE PERSONALE.TOATE FIRMELE MARI MERG LA BLAJ SI SEBES.DEFAPT IN URMA CU CATIVA ANI ATI DECLARAT CA AVETI NEVOIE DE INVESTITORI.SUNTE-TI ********* DE MULT.

    • Eduard

      vineri, 07.06.2013 at 22:02

      In vechime cand Alba Iulia era cetatea Apulum, existau mai multe cetati care sa o apere, una din ele de exemplu era la Partos. In fine, cred ca Alba Iulia are un potential turistic si de servicii. Dalele care sunt facute la Petresti si montarea lor cred ca au fost realizate de un personal angajat, deasemenea, Transavia, Albalact, Alpin…toti astia sunt Top1 in domeniul lor, in raport cu tara noastra. Ieri un om a vrut sa cheme politia din cauza ca niste baieti cu bicicletele se dadeau in parcul Custozza, oare ei nu ar trebui sa aiba un loc unde sa se miste, sa se dezvolte, ca se indobitocesc in fata ecranului, iar Skate Park-ul daca s-ar folosii cu cap, ar aduce competitii si deasemenea si bani. Daca suma aceasta de aproape 4 milioane de lei este adevarata si s-ar construii cu cap si din punctul de vedere al aranjamentului dar si al finantelor, atunci ar iesi ceva de care chiar si dumneavoastra ati fii mandru, va garantez!!!

  4. Pardut Catalin

    vineri, 07.06.2013 at 22:10

    Aviz hotilor care vor ramane cu majoritatea banilor alocati pentru skateprc , aveti bunul simt si nu va bateti joc , avem nevoie de un proiect macar ca si cel din cluj ( nu gunoiul acela de proiect ) Gradina botanica si tribune de stadion de fotbal o sa construiti altadata , cu alta ocazie , noi avem nevoie de elemente cat mai multe , mai mari si diversificate. Si macar daca nu ar fi fonduri, dar sunt. Nu ne-ar deranja faptul ca va intra in buzunar aproximativ 80% din suma mentionata mai sus daca ar fi un proiect adecvat , inspirat de rideri, pentru rideri.

  5. rocc

    vineri, 07.06.2013 at 23:31

    L ati votat ca va face skate park poftiti skate park pun pariu ca o sa aiba dale pe jos :))

  6. octavian

    sâmbătă, 08.06.2013 at 08:11

    ocupate d-le primar de investii si mai lasa porcariile, ca nu te mai voteaza nimeni peste 3 ani;
    nu aveti si nu avem niciun loc de munca referitor la productie

  7. 1907

    duminică, 09.06.2013 at 21:08

    ……………..carcotasilor ,nu aveti umpic de respect pentru prealuminatul nostru primar,vorbeste invidia din voi,LUMINATIA SA HAVA,stie tot are inclusiv notiuni de skate,va da ceata,nu va convine nimic din ce face…………….jalnic d-le hava,cam asa ai facut tot in orasul asta cel mai elocvent exemplu este cetatea care deja ar trebui sa intre in proces de renovare a partii deja reabilitate(caramida exfoliata, ,,granitul,, din alei fisureaza,pseudopista de bicicleta ii denivelata in cetate iar in oras ii ingusta si ocupata de masini)…………..marea lehamite

  8. Pingback: Detalii de la primărie, despre amenajarea skatepark-ului la Alba Iulia: În proiect se vor regăsi sugestiile comunităţii practicanţilor de sporturi extreme | Alba24

  9. Sorin

    miercuri, 17.07.2013 at 08:52

    Doamna Adina E. Curta, postul de ‘jurnalist’ l-ati obtinut tot pe baza unor afirmatii nefondate ?
    Skaterii din Alba Iulia: „E un proiect nefuncțional!” – Care skateri ?
    Eu sunt reprezentantul skaterilor din Alba Iulia si proiectul este unul foarte functional.
    Banuiesc ca suprafata de 1800 mp, fiind aproape dublu fata de cel din Cluj nu conteaza ? Asa-i ?
    Ma intreb de la cine a-ti primit bani ca sa scrieti acest articol. Decat sa va bateti cu vorbe goale mai bine taceti si lasati orasul sa evolueze pas cu pas.
    Si inca ceva: Skateparkul a fost realizat de mine(skater) si un tip din Cluj (daca stiu bine, el a realizat proiectul skateparcului Rozelor).

    • Adina E. Curta

      miercuri, 17.07.2013 at 10:20

      Domnule Sorin,
      În cazul în care nu ați acordat suficientă atenție acestui articol pentru a-i înțelege rostul, vi-l explic: acest articol și-a propus să aducă în atenție o stare de fapt din Alba Iulia, în comparație cu o stare de fapt din Cluj-Napoca într-o situație similară: două proiecte, două bugete, două rezultate… puțin diferite. Majoritatea afirmațiilor „nefondate”, ( gen „proiectul skatepark-ului a fost realizat de arhitectul Lăncrănjan Franchini, fără consultarea prealabilă a skaterilor din Alba” sau „platforma amenajată pentru parc se va întinde pe 1.016 mp, iar suprafața totală a amplasamentului este de 1.868 mp, incluzând, spații verzi, alei, gardene și alte elemente”) le-am primit din partea Primăriei. Cât despre cu „care skateri” am vorbit, vă pot spune că impresia de „proiect nefuncțional” aparține unor practicanți profesioniști ai acestui sport și, în același timp, cunoscători ai detaliilor tehnice ale proiectului și interesați de realizarea unui skatepark util și bine gândit în oraș.
      Întâi, haideți să lăsăm răutățile la o parte și, mai mult decât să „lăsăm” orașul să evolueze pas cu pas, haideți să îl ajutăm, înainte să fie prea târziu 🙂

      • Sorin

        miercuri, 17.07.2013 at 21:52

        Skatepark-ul a fost realizat fara consultatie prealabila – este fals. Am fost eu, impreuna cativa prieteni skateri din Alba Iulia.
        Skaterii din Alba Iulia – A-ti spus din Alba Iulia. Care ? Eu am vorbit cu toti si niciunul nu mi-a spus ca s-a luat legatura cu ei.
        A-ti vorbit cu practicanti profesionisti ? – Sunt curios cu care ?
        Skatepark-ul este realizat in colaborare cu worldskateparks – una din cele mai bune firme din lume si este asemanator celor din America.

        • Adina E. Curta

          miercuri, 17.07.2013 at 22:43

          Dacă tu ești mulțumit de proiectul skatepark-ului din Alba Iulia, este minunat! Aici s-au exprimat skateri revoltați (mă bucur că avem în oraș o comunitate de rideri atât de numeroasă și de variată, încât nu sunt toți pe aceeași schemă), iar motivul revoltei lor se vede din comparația celor două imagini din articol, cea a proiectului skatepark-ului din Alba Iulia și cea a parcului Rozelor din Cluj-Napoca, realizate (recunoaște!) la proporția „de cinci ori mai bun cu de cinci ori mai puțini bani” în Cluj și cam invers în Alba. Cât despre realizarea proiectului pentru parcul din Alba Iulia în colaborare cu worldskateparks… HA?! Error!

          • Sorin

            joi, 18.07.2013 at 14:11

            Hopa! Nu va convine cand eu am dovezi ? Nu imi aprobati cometariul ? Halal jurnalism.

          • Sorin

            joi, 18.07.2013 at 14:15

            Am realizat un vot in comunitatea de skateri din romania.
            Se pare ca pana la urma profesionistii considera ca este functional skateparkul.
            https://www.facebook.com/groups/RomanianSkaters/permalink/641453902532036/

            Skateparkul este realizat in colaborare cu Worldskateparks, se poate vedea
            watermarkul in dreapta pozei.
            https://www.facebook.com/photo.php?fbid=334584953297950&set=a.334584909964621.78173.334558466633932&type=1&theater&notif_t=photo_comment

          • Radu

            duminică, 04.08.2013 at 21:51

            Scuzati ca intervin in aceasta discutie atat de tarziu.
            Sunt si eu skater roman stabilit in Statele Unite, ce vroiam sa zic este ca: Un skatepark de calitate in care sa poate orice incepator sa progreseze cat mai mult, dar nu numai incepatori dar si avansati, trebuiesa fie bine gandit si asezat in cel mai ergonomic mod cu putinta pe acea suprafata, cat despre rampe este o arta asezarea lor, eu nu mai sunt de multa vreme obisnuit cu clasicele rampe, am trecut la tot felul de elemente complexe decupate ca dintr-o revista despre arhitectura moderna.
            Acum chiar as dori sa dau o tura prin Romania sa vad ce proiecte sunt in desfasurare + ce proiecte sunt gata de o sesiune adevarata de skate ca la mama acasa.
            Va multumesc si sa aveti o zi buna!

        • Mihai

          joi, 18.07.2013 at 14:49

          Sa revenim, tu cu 2 prieteni nu puteti reprezenta parerea unui intregi comunitati, ti-am mai spus.
          Noi cand am fost la primarie am fost inclusiv cu o lista de semnaturi, doar ale celor ce se dau (mai des sau mai rar), doar rideri si doar din Alba. Si am fost peste 20 ce am dorit schimbarea. Daca vrei iti aduc pareri si de la sketeri ce participa pe la concursuri, si mai si castiga, dar nu asta e scopul ca nu facem politica.
          Politica e cea cu care ne luptam ca sa facem ceva folositor pt toata lumea, si sa reusim sa ajungem la un consens in privinta rezultatului, a bugetului, si sa fie toata lumea fericita.
          Initiativa ta facuta mai pe ascuns mai pe la spate nu se numeste consultare publica, si asta o stiu si cei de la primarie. Ce ai facut tu ai facut in defavoarea comunitatii de skateri, roleri si bikeri, pentru ca ai facut ce ai vrut tu, fara sa te gandesti la restul parcticantilor. Iar faptul ca proiectul a fost aprobat face aproape imposibila modificarea lui, precum si cheltuieli in plus. Si inainte sa te bati cu pumnul in piept ca ce ai facut tu pentru comunitatea de skateri, afla ca nu esti primul care s-a organizat intr-o asociatie sportiva ( noi am avut de prin 2001 daca bine imi aduc aminte), noi ne-am adunat bani si ne-am facut rampele singuri, cu cereri la primarie pentru amplasarea lor, noi am facut inca de atunci cereri pt realizarea unui skate-park.
          Ce incerc sa iti spun e ca noi am facut totul uniti, ca o comunitate si nu am fost egoisti. Felicitari pentru indarjirea cu care iti aperi greseala, dar ai putea sa-ti folosesti energia mai constructiv.

          • Sorin

            joi, 18.07.2013 at 17:04

            Voi a-ti incercat din 2001.
            Eu am lucrat din 2011, am fost la primarie si am realizat proiectul, am vorbit cu cine a fost interesat, iar acum, dupa ce e gata, va treziti sa spuneti ca nu e bine ?
            Unde a-ti fost cand a trebuit sa ma duc singur la primarie, cand a trebuit sa iau cuvantul in fata consiliului local atunci cand s-a votat proiectul ?
            Am avut o discutie cu 2,3 persoane ce nu au fost multumite, din 20 care au fost si au spus ca vor sa modifice cateva elemente. Am spus bine, dar sa fie facute -modificarile in proiect- in 2 saptamani. Nu a avut nimeni timp.
            In loc sa vorbiti degeaba, cum a-ti facut-o in ultimii 12 ani (daca din 2001 a-ti dorit sa faceti asta) mai bine taceti acum.
            Sunteti frustrati ca am reusit sa fac proiectul intr-un an jumatate sau care e adevarata problema ? Alte orase nu au nici jumatate din skateparkul acesta si se bucura de el. Vezi Sibiu, Piatra Neamt, Brasov. Eu zic sa ne bucuram ca il putem face pe acesta, care e perfect functional si sa nu cerem ceva ce nu putem avea.

          • Sorin

            joi, 18.07.2013 at 17:06

            P.S.: si eu pot sa iti aduc pareri de la unii din cei mai buni din Romania, ce organizeaza concursuri. Defapt cred ca o sa o si fac. Am sa revin cu parerile exprimate de ei.

          • q

            luni, 19.08.2013 at 10:37

            Buna,

            @ Adina
            … Textul scris si insusit este mai mult o incitare la revolta decat un articol de jurnalism care sa relateze fapte … atentie … bine documentate. Pornind cu titlu, in tot articolul se simte o dorinta de impotrivire … gen „anti Big Brother” care in cazul de fata este intruchipat de d-nul HAVA si mai rau, institutia primariei”. Tot ce se face este rau, doar altfel e bine, peste tot se fura si traditionala … avem o tara de nimic, e mult mai bine in UE … sa mergem cu totii acolo sa stricam ceva … nu sa invatam. Cunoscand ambele proiecte si citind faptele prezentate de dvs in articol pot sa va spun ca va inselati si ca documentarea dvs a fost una foarte superficiala (va lipsesc aproximativ 70% din datele ecuatiei). Ce este foarte grav din punctul meu de vedere, mai ales ca multe din aceste date sunt locale, chiar despre primaria / proiectul din Alba-Iulia (atat date tehnice cat si informatii corecte despre cum si de ce s-a ajuns la acest proiect).
            Apropo … rugati pe cineva sa va explice diferenta dintre skateri, BMX rideri si rolleri. Termenul general de skatepark este utilizat pentru un parc ce deserveste mai multe sporturi (cel putin cele 3 de mai sus). Conflictul mentionat de dvs. in articol face referire la valente foarte fine intre (BMX) rideri si skateri.

            @Sorin @Mihai
            … SKP-ul este orientat catre nivelul mediu – incepator cu zone / elemente si pentru avansati. Avand in vedere ca skatepark-ul a fost initial de skateri se poate spune ca sunt valente preponderent catre skate si BMX si role pe plan secund. Cu toate acestea, niciun sport nu a fost neglijat (in opinia mea). Introducerea unor elemente complet dedicate (fie ca sunt dedicate unui singur sport fie ca sunt dedicate unui singur segment – profesionisti) ar fi o sinucidere pentru unicul skatepark dintr-un oras de dimensiunile Alba-Iuliei. Atata vreme cat nu sunt mai multe locuri unde lumea poate sa invete si exerseze un sport nu este normal sa faci direct o baza de performanta.

            … am scris prea mult deja, merg sa fac si ceva productiv … ca tot mentiona un antecomentator

  10. Sorin

    joi, 18.07.2013 at 14:16

    Cam asa.

    Am realizat un vot in comunitatea de skateri din romania.
    Se pare ca pana la urma profesionistii considera ca este functional skateparkul.
    https://www.facebook.com/groups/RomanianSkaters/permalink/641453902532036/

    Skateparkul este realizat in colaborare cu Worldskateparks, se poate vedea
    watermarkul in dreapta pozei.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=334584953297950&set=a.334584909964621.78173.334558466633932&type=1&theater&notif_t=photo_comment

    • Mihai

      joi, 18.07.2013 at 15:34

      Daca consideri strangerea de like-uri ca metoda de decizie superioara functionalitatii, si logicii, iti trimit weekend-ul asta randari cu varianta modificata, si facem un vot CINSTIT intre cele doua.
      Poate intr-un loc mai relevant. Ca metoda asta de vot: intre unul mediocru si nimic… e normal ce alegi.
      Doar motto-ul orasului este „Las’ ca-i bine s’asa”

      Si inca ceva, daca s-au facut consultarile cu acele firme din america, si firma MBS din cluj care a realizat skatepark-ul din Rozelor ne suna sa facem repede modificarile sa dam drumul la proiect.. sa inteleg ca licitatia a fost castigata deja?

    • Mihai

      joi, 18.07.2013 at 15:57

      Iti repet (probabil a 3-a oara) un skatepark nu este dedicat doar skaterilor!!!
      Daca chiar vrei sa faci inutilitatea asta de vot, fa-o corect! Te rog sa o faci comparativ intre cele doua variante, atat in comunitatea de skate, cat si in cea de role si bmx.

      Colaborarea cu worldskateparks este irelevanta din punct de vedere al solutiei, atata timp cat ei sunt furnizori de elemente prefabricate pentru skatepark-uri. Design-ul lasa de dorit, nu discutam calitatea rampelor.

  11. Mihai

    joi, 18.07.2013 at 14:26

    Sorin „de ce esti circar”? Stii bine ca ai vorbit cu Catalin saptamana trecuta, ti-a aratat varianta modificata a skatepark-ului si ai fost de acord cu ea!!! fiind mai complexa si mai functionala decat gaura in buget proiectata initial.
    Cat despre „skaterii din alba” poate ai dreptate, a fost o greseala de exprimare, incadrand toti practicantii sporturilor extreme sub aceasta denumire. Dar daca tot ai deschis subiectul, chiar: care skateri? Din ce vad zilnic prin oras ati fost maxim 8, si in prezent am inteles ca nu se mai da aproape nimeni, fara sa punem la socoteala nivelul acestora. Cand construiesti un un complex sportiv intrebi pe copilu care a dat a 3-a oara in minge cum sa-l faci? sau cauti pe cineva cu mai multa experienta? Si avand in vedere ca nu este destinat doar skaterilor, deja e si mai inutil.
    Cat despre proiectul realizat de tine, se vede ca nu ai vazut un skatepark in realitate. Asta din prisma unui roller ce s-a dat vreo 7 ani, si a prietenilor mei. Si nici nu e nevoie de atata experienta sa iti dai seama ca acest proiect nu are nici o cursivitate, nu ai o linie, nimic. Daca faci doar un pop shove-it pe loc e normal sa iti ajunga atat.

  12. Gica Petrescu

    joi, 18.07.2013 at 15:06

    Sorine tată. Înainte să acuzi jurnaliștii de lipsă de profesionalism ia dumneata câteva ore de gramatică. Nu ți-ar strica deloc.

    • Sorin

      vineri, 19.07.2013 at 11:06

      Eu nu sunt platit pentru a scrie articole. Orice om poate gresi din neatentie si nu cred ca asta se dezbatea in aceste comentarii.

  13. Mihai

    joi, 18.07.2013 at 20:15

    Sorin, zeule!
    In 2001 cand am incercat noi am avut parte (cam 2 ani) de usi trantite in nas, promisiuni, studii de fezabilitate care au considerat ca un skatepark nu este potrivit in spatele bibliotecii Bathyaneum deoarece produce zgomot (dar fiind potrivit complexului sportiv Talnar cu muzica, traficul si circul de rigoare). O functiune publica nu poate castiga in fata uneia care aduce profit, dar asta am inteles si noi mai tarziu.

    Dar sa revenim, in 2001 noi am primit usi in nas. Tu o ai pe mama ta in primarie, care afland de investitie, probabil te-a promovat ca fiind cel mai tare din oras si singuru in masura sa-si dea cu parerea.

    Noi nu am stiut de inceprea proiectului, comunitatea de skate nu insemni tu si o mana de prieteni de ai tai.
    Noi nu am aflat de proiect decat cand era gata, pentru ca e proiectul tau, facut de tine, dupa cum chiar tu spuneai. Nu sunt de acord cu consultarile publice facute doar sa fie facute, care aduc rezultate mediocre pe bani grei. Tu chiar nu intelegi comparatia intre sumele de la noi si cele de la cluj, asa-i?
    Si lasa-ma cu umblatu prin primarie puiu mamii, una e cand a venit „baiatu mamii” si alta e cand te duci ca simplu cetatean, cand esti privit ca cu o fata de „ce te intereseaza pe tine?”
    Si da, poate suntem frustrati.. frustrati ca inca odata „relatiile” sunt mai importante decat competenta si parerea publica. Ai putea sa-i spui mamei tale sa ti-l construiasca ea, din banii ei, pentru ca eu ca platitor de taxe nu sunt de acord cu risipa banilor publici pe un moft de al tau, pe care o sa il regreti peste cativa ani. Asta daca te iti vine mintea la cap.
    Tu ai lucrat la un proiect de cacat 1 an jumate, iar noua ni se cere sa venim cu varianta alternativa in 2 saptamani. Noi cei nemultumiti am facut schimb de pareri, am cerut parerile altora din alte orase, si asta am facut serile dupa munca, nu un an jumatate.
    Si cu parerile profesionistilor skatepark VS nimic, nu stiu daca au relevanta. Terminam in weekend si facem consultare publica cu adevarat daca vrei, urmeaza Summer Roll, We Tour, etc putem merge sa cerem parerea celor mai buni din tara, pe fata, fara cersit de voturi si like-uri pe facebook.
    Daca in batalia ta singur impotriva caracatitei administratiei publice ai fi cerut alte pareri nu se ajungea aici. Copii copii..

  14. Pardut Catalin

    joi, 18.07.2013 at 21:47

    Sorine,
    Nu stiu ce se intampla cu tine, sau ce sunt cu nervii si frustrarea asta ! In primul rand nu cred ca are rost sa te iei de Doamna Adina , pur si simplu isi face treaba , si cred ca o face si foarte bine , din moment ce e singura care s-a obosit sa scrie un articol despre acest subiect care, din cate se vede a fost tinut ascuns prea mult timp!
    Singura greseala din articol ar fii ca s-a scris eronat afirmatia , cum ca skaterii sunt nemultumiti de proiect, asta fiind imposibil din moment ce Tu tinzi sa fii toti skaterii din alba. Astea fiind spuse , noi , comunitatea de rideri: bmx, mountainbike, role suntem cei nemultumiti. Noi suntem cei neglijati si marginalizati. Noi primim avertizmente si amenzi pentru ca facem ceea ce ne place si totodata iubim , sperand ca poate candva o sa reusim sa castigam concursuri si sa fim sponsorizati (asta daca am avea un loc functional mai ales pus la punct de o comunitate care sa includa toate categoriile mentionate mai sus, plus Tu, adica Skaterii ! ).

    In al II-lea rand ti-am aratat randarile proiectului ce intentionam sa il prezentam si sa il sustinem la primarie si te-ai aratat multumit de ce ai vazut in pozele respective. Noi stim ca , tu cu relatiile ce le ai pe la primarie , primesti unele informatii ce un cetatean de rand nu le poate primii si poti realiza un proiect „functional” intr-un an si jumatate (functional DOAR pentru skateri) dar noi am putut face asta mult mai bine, functional pentru toate categoriile de sporturi extreme pe roti in cateva dupamese si 2-3 weekend-uri in functie de cat timp am avut la dispozitie fiecare dupa orele de munca zilnice. AM discutat cu tine si la telefon si printr-un mesaj pe facebook , si in amandoua cazurile te-ai aratat multumit . Atasez si mesajele ca sa fiu mai credibil :

    „bah , nu stiu daca ai vazut , dar sau alocat foarte multi bani pentru amenajarea skateparcului si mna , noi ne gandeam sa il modificam , sa facem ceva mult mai blana , uitate daca iti place cum a iesit asta , pe noi asta ne cam satisface , si pe bmx si role , is si elemente de skate , mici modificari se mai pot face , sau adauga elemente , tiam pastrat si elementu ala ce ziceai tu ca til tre neaparat , sunama sau ceva sa vb , 0758555965
    2 iulie 08:45
    e ok. No, acuma tre sa te duci cu el la primarie si sa ceri sa vorbesti cu arhitectu orasului sau cu hava de proiect si dupa aia sa vb cu tipu de la cj sa iti fac costul estimativ sau sa vezi daca ti-l poate face arhitectu”

    Nu stiu de ce acum apari din nou frustrat. Din moment ce ai zis ca e ok si esti de acord cu modificarea lui , eu stiu ca noul proiect , cel care o sa il prezentam de indata ce va fi finalizat, nu este 100% proiectul tau , dar ti-am lasat elementele caracteristice tie , plus multe alte elemente de skate ! Asta ar trebuii mai mult de cat sa te multumesca. Dar se pare ca daca nu e doar ce vrei tu, nu e bine. La cati bani s-au alocat si la ce spatiu avem dat spre folosinta , eu zic ca trebuie sa facem ceva unic, functional, grandios si atragator pentru riderii din romania , nu o gradina botanica cu niste rampe aruncate la voia intamplarii printre niste copaci !
    In continuare dorim si o sa ne prezentam la primarie cu proiectul facut de noi , in spre al sustine si speram ca si aproba !
    O zi buna iti doresc, si te rog nu mai fi hater !

    • Sorin

      vineri, 19.07.2013 at 11:04

      Nimeni din familia mea nu lucreaza la primarie. Ce am facut am facut cu forte propii. Sunt de acord sa mergem impreuna sa vorbim de proiectul facut de voi si am zis asta. Modificarile proiectului nu sunt atat de semnificative incat sa nu se poata anexa proiectului principal, deci nu este nevoie de inca o votare in consiliu si inca alte zeci de drumuri la primarie. Putem merge sa cerem anexarea noului proiect la primul si sa se inceapa licitatia pe acesta.
      Din acest articol m-au deranjat afirmatiile false, nu altceva.
      O zi buna.

  15. cristina

    vineri, 19.07.2013 at 03:06

    adevarul e unul singur ..hava cu ai lui oameni se aleg cu un ciolan imens de pe urma parcului ..cetatea nu i.a umplut suficient de mult contul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax