Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Mai multe localități din ALBA, fără APĂ, după o avarie la rețea, provocată de lucrările la Autostrada Sebeș-Turda

Publicat

l

O avarie la aducțiunea de apă în zona Oiejdea, provocată de constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda, a lăsat fără apă locuitori din 14 localități din județul Alba. Potrivit Apa CTTA, durata întreruperii furnizării apei este estimată la circa 35 de ore.

UPDATE: „Cei care lucrează la autostradă (n.r. Sebeș – Turda, Lotul 2), la relocări, au efectuat o probă de presiune. Au cedat construcțiile lor, ne-a răsucit conducta și a rupt-o, la Oiejdea, o magistrală de 1.200 mm, 10 atmosfere. Tot ce înseamnă alimentarea Blaj, Aiud, Ocna Mureș. Datorită cantităților mari de apă am avut nevoie de sprijinul pentru a putea scoate mai repede apa. La ora 20:00 aseară am terminat de scos apa să vedem efectiv ce e acolo. Am intrat efectiv în reparații. La ora 04:00 s-a ieșit din reparații și la ora 04:30 am început curățarea sistemului. La ora aceasta sistemul se încarcă, durează 10 ore până îl încărcăm. După aceasta va avea loc spălarea și curățarea conductelor. A fost o explozie puternică acolo.

S-ar putea ca Blajul să rămână câteva ore fără apă. Depinde și de consum”, a transmis joi dimineața directorul Apa CTTA Alba, Ștefan Bardan.

”Din cauza unei avarii produse miercuri, la aducțiunea de apă DN1200 (fir II), de către constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda în zona Oiejdea, SC APA CTTA SA ALBA anunță întreruperea furnizării apei potabile în următoarele localități: comuna Cricău, comuna Ighiu, comuna Galda, comuna Stremț, Beldiu, comuna Mihalț (Obreja), comuna Bucerdea Grânoasă, Cistei, comuna Crăciunelu de Jos, comuna Mirăslău, Decea, comuna Unirea, comuna Noșlac, orașul Ocna Mureș și abonatii racordați direct la magistrală”, se arată într-un comunicat al operatorului de apă.

Potrivit sursei citate, din cauza lucrărilor deosebit de complexe, durata întreruperii este estimată la circa 35 de ore, fapt care ar putea afecta și rezervele de apă existente în rezervoarele altor localități.

„La reluarea furnizării, pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiți să procedăm la purjarea apei (spălări locale), până la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situație în care rugăm clienții să folosească apa numai în scopuri menajere”, mai precizează compania.

Locuitorii pot semnala eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar la Dispeceratul Alba Iulia la numărul de telefon 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Lotul 2  (km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti) al Autostrăzii Sebeș-Turda este construit de Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L. (în insolvență).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax