Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 40 de dosare penale, făcute de Poliția Animalelor Alba, în 2023. Câte amenzi au fost date într-un singur an

Publicat

O structură relativ nouă în Poliția Română, Poliția Animalelor, se ocupă de cazurile în care apar și animale. Polițiștii biroului cercetează fiecare caz de violență asupra animalelor.

Poliția Animalelor a fost înființată în 2020, iar activitatea principală sunt cazurile penale în care victime sunt animalele. Dacă sunt împușcate ilegal, sau dacă sunt puse să lupte. De asemenea pot interveni în cazuri în care sunt chinuite, bătute, sau mai grav ucise.

Într-un an, la nivelul județului Alba biroul a înregistrat aproape 40 de dosare penale.

Este vorba despre anul 2023, iar bilanțul realizat de Poliția Animalelor a fost prezentat de reprezentații IPJ Alba.

La nivelul biroului, în 2023, au fost înregistrate 128 de petiții și 37 de dosare penale. Față de 3 persoane a fost luată măsura preventivă a reținerii.

Au fost efectuate 7 acțiuni și 375 de controale punctuale, în urma cărora au fost constatate 10 infracțiuni și 156 de abateri de natură contravențională, în valoare de 109.660 de lei.

Au fost emise 6 ordine de plasare a animalelor în adăpost, consecința fiind extragerea acestora din starea de pericol în care se aflau, concomitent cu aplicarea măsurilor legale față de persoanele care au creat starea de pericol.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax