Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 50.000 de doze de vaccin antigripal, comandate pentru județul Alba. Încă nu se știe când vor ajunge

Publicat

În jur de 50.000 de doze de vaccin antigripal au fost solicitate de autoritățile medicale din Alba pentru cei care doresc să se imunizeze în acest an. 

Însă, deși solicitarea de vaccinanti gripal a fost făcută din luna februarie, momentan, de la nivelul Ministerului Sănătății nu a venit nici un răspuns. 

Mai exact nu se știe când va fi livrat vaccinul antigripal în județul Alba.

Vacinul anti gripal este administrat celor care doresc să se imunizeze de către medicii de familie.

De asemenea, vaccinul anti gripal poate fi administrat persoana care îl face s-a imunizat și anti COVID.

Mai multe detalii, despre vaccinarea și cu COVID și cu vaccin antigripal a oferit Valeriu Gheorghițiă, într-o emisiune la Digi24.ro.

Gheorghiță a spus la Digi24 că vaccinul anti-COVID nu protejează și împotriva gripei, așa că serul antigripal este în continuare necesar persoanelor vulnerabile.

„Răspunsul imun nu este unul încrucișat. Răspunsul imun după vaccinarea împotriva COVID 19 nu ne protejează față de o infecție gripală.

Ne protejează în schimb respectarea celorlalte măsuri – masca, distanțarea, evitarea zonelor supraaglomerate – lucruri care s-au văzut și la începutul pandemiei, când eram în sezon epidemic de gripă.

După implementarea măsurilor de prevenție, au scăzut două boli în care noi eram în plină epidemie, rujeola și gripa sezonieră”, a spus Gheorghiță.

„Persoanele vulnerabile, persoanele la risc trebuie să beneficieze și de vaccinarea antigripală și din datele pe care le avem, se achiziționează circa 2 milioane de doze de vaccin antigripal, care vor fi distribuite în mod deosebit în cabinetele de medicină de familie.

Ne-am dori ca colegii noștri din rețeaua de medicină de familie care vaccinează antigripal, dar nu vaccinează anti-COVID să facă acest lucru, să solicite și vaccin împotriva COVID-19, pentru că ele se pot administra simultan, indiferent de rangul dozei de care vorbim pentru vaccinarea COVID-10”, a spus medicul.

„Practic, o persoană care dorește să se vaccineze antigripal, dacă este în acea categorie de risc, poate să beneficieze și de vaccinarea COVID-19 simultan, în brațe diferite, fără absolut nicio problemă”, a adăugat el.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate