Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 50.000 de persoane defavorizate din Alba primesc prin Poştă cupoane pentru alimente de la UE. Când pot fi ridicate ajutoarele

Publicat

beneficiari alimente gratuite ue alba centru de zi În judeţul Alba au ajuns 47.584 de cupoane pentru ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, ce sunt distribuite către beneficiari, respectiv persoane defavorizate, şomeri, veterani invalizi sau veterani de război. Acestea sunt trimise prin poştă la domiciliile acestora, iar, potrivit Guvernului, alimentele se pot ridica după 16 noiembrie de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate.

La nivel naţional, Guvernul a distribuit deja, prin poştă, 2,6 milioane tichete pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate, tichete care pot fi folosite după 16 noiembrie, data celui de-a doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a arătat că alimentele sunt distribuite printr-un program european care se adresează tuturor statelor membre UE, Guvernul asigurând doar cofinanţarea.

În urmă cu o săptămână, membrii Guvernului au anunţat că alimentele UE pentru persoane defavorizate, al căror număr este estimat pentru acest an la 3,3 milioane şomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, vor fi distribuite după 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, dar pe baza unui cupon care va fi trimis prin Poştă încă din 22 octombrie, beneficiarii fiind astfel înştiinţaţi din timp că vor primi ajutoare.

Cuponul reprezintă o noutate introdusă în acest an.

Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinrea familiei, numărul total al beneficiarilor fiind astfel mai mare cu 700.000 persoane faţă de anul trecut.

În județul Alba, a început deja distribuirea celor 47.584 de tichete la domiciliile beneficiarilor, potrivit reprezentanţilor Poştei. Fiecare tichet are pe spate numele unității unde trebuie să se prezinte persoana pentru a-și ridica alimentele, din momentul în care este anunţat că sunt disponibile aceste ajutoare, potrivit aceleiaşi surse.

Pe baza cuponului uninominal, beneficiarul primeşte 4 litri de ulei, 4 kilograme de făină albă, 4 kilograme de făină de mălai, 4 pungi de paste făinoase, 6 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită și 8 cutii de pate de ficat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax