Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 50 de elevi refugiați din Ucraina vor începe școala în Alba. Sunt înscriși la gradinițe, ciclu primar dar și la liceu

Publicat

Un nou an școlar începe din 11 septembrie. La nivelul județului Alba, 48.691 elevi încep cursurile la zi, iar 8647 dev copii vor merge la grădiniță.

Printre aceștia se află și 49 de elevi refugiați din Ucraina. 

Aceștia vor merge la școală, la clasele primare, la gradiniță, dar parte din ei sunt și audienți la liceu. Este vorba despre mai mulți tineri din Ucraina care se află în Alba Iulia și în Ocna Mureș.

CITEȘTE ȘI: Început de an școlar 2023-2024 în Alba, cu peste 48.000 de elevi. Câte unități sunt neautorizate sanitar sau relocate. LISTA

”Avem 49 de ucrainieni dintre care 16 sunt înscriși la școală, la primar și la grădinițe, iar restul de 33 sunt audienți. Deci cei 16 la grădiniță participă și li se recunoaște, iar cei din ciclul primar au fost nevoiți să își recunoască studiile din Ucraina, să vin și să se înscrie, le sunt recunoscute studiile, continuă școala în România.

Sunt și elevi de liceu, dar ei nu au recunoscute studiile, sunt audienți. Avem și la Liceul de Artă și la HCC, avem și la Școala numărul 1, dacă vorbim de municipiul Alba Iulia”, a declarat Cornel Sandu, inspectorul școlar general al ISJ Alba.

De asemenea 35 dintre ei participă la cursurile de limba română care se țin la Liceul de Arte din Alba Iulia. Aceștia au deja nivelul de bază în limba română și urmează să susțină un examen pentru certificat de limbă, a mai explicat Cornel Sandu.

La Palatul Copiilor din Alba Iulia, 11 tineri refugiați din Ucrain participă la activități extrașcolare, a mai precizat acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax