Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 500 de permise reținute de Poliția Rutieră, în ultimele 24 de ore. Filtre în trafic și acțiuni de amploare

Publicat

Polițiștii rutieri au reținut aproape 500 de permise în ultimele 24 de ore, în toată țara. Majoritatea au fost pentru viteză, dar au fost și cazuri legate de droguri.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.000 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 6.400 de fapte contravenționale și 469 de permise de conducere au fost reținute, a anunțat IGPR.

În 12 ianuarie, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale. Au organizat 413 acțiuni și au intervenit la 2.136 de evenimente. Dintre acestea, 1.767 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 27 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 53 de măsuri preventive.

Amenzi de 2,5 milioane lei

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 6.464 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.584.360 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 70 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 469 de permise de conducere, dintre care 116 pentru viteză, 43 pentru alcool și 10 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 256 de certificate de înmatriculare.

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere

În cadrul acțiunii ”Blocada”, organizată din dispoziția conducerii MAI, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

La nivel național, peste 3.200 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 381 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.064 de autovehicule și legitimate 9.729 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat. Au fost efectuate 2.777 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 165 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 22 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Dintre acestea 5 au fost de conducere sub influența alcoolului.

Au fost reținute 249 de permise de conducere, dintre care 24 pentru alcool și 71 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 119 certificate de înmatriculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax