Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 550 de agenți economici din Alba, controlați în ultimele 3 zile. Ce au verificat autoritățile și ce amenzi au aplicat

Publicat

În ultimele 3 zile, au fost verificați 549 de agenți economici și 95 de mijloace de transport în comun, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă, au transmis reprezentanții IPJ Alba. 

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, au fost verificați 559 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 95 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, din care 24 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, 3 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului, două pentru fapte de natură economică și 69 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 14.500 lei.

La acestea au participat, zilnic, peste 220 de angajați ai instituțiilor cu atribuții de verificare modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus.

Cine face aceste controale: Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – toate sub autoritatea Instituției Prefectului.

Polițiștii au transmis că acțiunile de control vor continua în perioada următoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax