Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 6.900 de apeluri preluate de Call Center-ul ASF, în primul semestru din 2024. Care au fost cele mai solicitate informații

Publicat

Call Center-ul ASF a înregistrat, în primul semestru din 2024, un număr de aproape 6.900 de apeluri preluate şi soluţionate, în creştere cu aproximativ 11% comparativ cu perioada similară din 2023, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii de Supraveghere Financiară. 

Cele mai solicitate informații de către consumatori (46,2% din totalul apelurilor) au fost cele cu privire la domeniul pensiilor private . 

Potrivit ASF, peste 90% din consumatorii de servicii şi produse financiare non-bancare s-au declarat mulţumiţi de informaţiile primite, în primul semestru din acest an, de la experţii Call Center-ului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Acest aspect este reliefat de rezultatul sondajului de opinie realizat pe tema „satisfacţia consumatorilor de produse financiare non-bancare”. În funcţie de punctajul dat la întrebarea Net Promoter Score (aţi fost mulţumit de informaţiile oferite?, v-au fost utile?), Call Center-ul ASF a obţinut un punctaj de 90,87% consumatori mulţumiţi pe parcursul primelor şase luni ale anului 2024, scrie Agerpres.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară menţionează că acordă o atenţie deosebită dezvoltării continue a procesului de asistenţă de specialitate pentru consumatori, prin creşterea calitativă a actului de asistenţă oferită prin intermediul Call Center-ului.

„Spre exemplu, consumatorul care apelează ASF este identificat din punct de vedere al nivelului de cunoştinţe şi experienţă în domeniul financiar non-bancar, iar apoi îi sunt transmise informaţiile solicitate în funcţie de pregătirea şi experienţa sa. Totodată, îi sunt specificate riscurile la care se poate expune în cazul alegerii unor produse financiare neconforme şi este sfătuit să adopte decizii investiţionale doar atunci când acesta înţelege riscurile asociate şi poate susţine financiar eventualele pierderi.

Experţii Call Center-ului ASF au acordat asistenţă de specialitate consumatorilor în vederea clarificării tuturor solicitărilor acestora, facilitând accesul nediscriminatoriu la sistemele active de soluţionare a cererilor, a solicitărilor de informaţii şi a petiţiilor. De asemenea, persoanele care au apelat numărul 0800.825.627 au fost consiliate cu privire la modul în care trebuie respectate formalităţile legale privind depunerea şi completarea documentaţiei, în vederea soluţionării tuturor aspectelor prezentate telefonic de către acestea”, se spune în comunicat.

Informaţiile cu privire la domeniul pensiilor private, cele mai solicitate de către consumatori

Informaţiile cu privire la domeniul pensiilor private au fost cele mai solicitate de către consumatori. Numărul apelurilor aferente acestui sector a fost, în semestrul I 2024, de 3.184 (46,2% din totalul apelurilor primite), în creştere cu peste 54% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sectorul asigurări-reasigurări s-a situat pe locul al doilea, în ceea ce priveşte interesul consumatorilor – 2.404 apeluri (aproximativ 35% din totalul apelurilor primite), în scădere cu 19% faţă de semestrul I 2023.

Conform analizei referitoare la activitatea Call Center-ului Autorităţii, în primul semestru din 2024, 990 de apeluri au vizat alte informaţii (în creştere cu aproape 17%), 194 de apeluri au fost aferente sectorului instrumente şi investiţii financiare (în creştere cu peste 10%), iar 102 apeluri au avut ca subiect Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar non-bancar SAL-Fin.

Call Center-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară poate fi apelat la 0800.825.627, de luni până joi între orele 8:30 şi 17:00, iar vineri de la 8:30 la 14:30.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate