Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 600 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii din județul Alba în perioada Rusaliilor

pol

Publicat

În perioada Rusaliilor, polițiștii din Alba au aplicat aproape 600 de sancțiuni contravenționale, din care mai bine de 400 pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice. În aceeași perioadă au fost înregistrate cinci accidente rutiere, în urma cărora şase persoane au fost rănite ușor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a intensificat acţiunile în perioada 22-24 iunie, a suplimentat efectivele de siguranţă publică şi a asigurat prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Au acţionat zilnic peste 170 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte structuri care au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică formate din poliţiştii, jandarmi şi poliţie locală, astfel că nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

În această perioadă poliţiştii au constatat un număr total de 21 de infracţiuni, din care 12 de natură judiciară şi 9 la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, au fost aplicate un număr total de 592 de sancţiuni contravenţionale, din care 126 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 14 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor şi 452 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, (majoritatea pentru viteză excesivă, depăşire neregulamentară şi consum de alcool).

În aceeași perioadă, au fost înregistrate cinci accidente rutiere, soldate cu rănirea uşoară a şase persoane.

Prin SNUAU 112 au fost înregistrate un număr total de 249 apeluri, din care 150 din mediul urban şi 99 din mediul rural. Prin 124 de apeluri au fost semnalate urgenţe la care poliţiştii au intervenit cu promptitudine pentru soluţionare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax