Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aproape 80.000 lei din bugetul local, pentru activităţi culturale şi ştiinţifice în Alba Iulia

Publicat

Aproape 80.000 lei au fost aprobaţi de Consiliul Local în şedinţa de vineri, pentru activităţi culturale, ştiinţifice, învăţământ, sănătate, agrement, turism în Alba Iulia. Este vorba despre evenimente ce se vor desfăşura în oraş, în viitorul apropiat: festivaluri, expoziţii plastice, promovare turistică a oraşului, concursuri, cursuri de formare. Iată care sunt evenimentele care primesc sprijin financiar din bugetul local:

Asociaţia RYMA va primi suma de până la 35.000 lei pentru organizarea Festivalului de Film de Foarte Scurt Metraj „Tres Courts”, un festival ce are loc simultan în 17 ţări şi aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 25 sunt din România. Acest festival propune o selecţie de filme foarte scurte, venite din întreaga lume, o selecţie de filme româneşti, filme pentru copii şi pentru femei. Suma alocată este destinată şi Festivalului „Play for May”, din perioada 3-6 mai, aflat în acest an la cea de a IV-a ediţie, un festival multicultural european, în Alba Iulia.

Consiliul Local alocă suma de 20.000 lei pentru implementarea proiectului „Alba Iulia mea”, cu scopul de a realiza o campanie de promovare a turistică a oraşului, de conştientizare a potenţialului turistic al oraşului. În acest scop, va fi realizată cea mai mare fotografie de promovare, formată din portretele locuitorilor oraşului, ca vector de încredere pentru potenţialii turişti. Vor fi fotografiaţi aproximativ 1.000 de albaiulieni din toate categoriile de vârstă şi fiecare va primi  o fotografie personalizată cu logo-ul oraşului şi o diplomă de participare.

Asociaţia Uniunea Artiştilor Plastici Alba Iulia va primi suma de până la 5.000 lei pentru organizarea şi desfăşurarea Salonului Municipal de Artă 2012, cu tema „Valori Autohtone Româneşti ale Artei Contemporane”, eveniment ocazionat de Zilele Oraşului 2012.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va primi suma de până la 5.000 de lei pentru organizarea Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „In Extenso”, aflată la cea de-a XII-a ediţie.

Şcoala Generală cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Alba Iulia va primi suma de până la 5.000 lei pentru organizarea Festivalului Naţional „La Porţile Apusenilor”, aflat în acest an la cea de-a IV-a ediţie, cuprins în Calendarul activităţilor extracurriculare naţionale aprobate de MECTS pentru 2012.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba va primi suma de până la 3.000 lei pentru organizarea Concursului Naţional „Mesajul meu Antidrog”, aflat la cea de a IX-a ediţie, cu obiectivul de a stimula conştientizarea şi implicarea copiilor şi tinerilor în programe de prevenire a consumului de droguri.

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Interjudeţeană Alba-Hunedoara va primi suma de până la 2.000 lei pentru organizarea Finalei Concursului Naţional „Prietenii cărţii Braille”, desfăşurat în perioada 4-6 mai 2012.

Consiliul Judeţean al Elevilor va primi suma de până la 1.500 lei pentru organizarea cursului de formare „Elemente de constituire a unui ONG în context TIA”, programul Tineret în Acţiune, desfăşurat în perioada 4-6 mai 2012.

Tot din bugetul local au fost alocaţi aproximativ 20.000 lei pentru activităţi sportive, organizare de evenimente, competiţii, premieri şi altele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax