Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 80 de unități de învățământ din județul Alba nu au autorizație sanitară. Sunt fără grupuri sanitare sau apă curentă

Publicat

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar nu toate unitățile de învățământ din județul Alba sunt pregătite să-și primească elevii, în condiții optime. Din totalul de 509 unități de învățământ, 78 nu au încă autorizație sanitară de funcționare. Lipsa unui grup sanitar și a apei curente sunt principalele cauze pentru care multe dintre aceste școli sau grădiniție nu pot fi autorizate. 

Situația pare destul de dramatică însă având în vedere că numărul unităților neautorizate este mai mic față de anul trecut când în luna septembrie erau 94 de unități de învățământ neautorizate sanitar, anul acesta se pare că situația s-a mai îmbunătățit din acest punct de vedere.

Potrivit DSP Alba, din cele 501 unități de învățământ, la care se adaugă o școală postliceală, 6 palate ale copiilor și un club sportiv, 427 (+ 1 palat + 1 club sportiv +1 postliceala) au autorizație. 

Din cele 34 de licee și colegii din Alba, toate au primit aviziul din partea DSP, iar din totalul de  238 de grădinițe, 34 nu sunt autorizate. 40 de  școli cu clasele 0-4 la care se adaugă cele cu clase 0-8, din cele 229, nu sunt autorizate și din cele 6 palate ale copiilor doar unul nu este autorizat.

În același timp există 32 de unități care nu au plan de școlarizare, asta înseamnă că nu au copii în acest an școlar. Dintre acestea 16 sunt neautorizate sanitar. 3 unități sunt din mediul urban si 29 din mediul rural.

Deficiențele majore, pentru care nu au primit autorizație sanitară de funcționare, sunt: lipsă apă curentă și canalizare, lipsa grupurilor sanitare sau grupuri sanitare improprii, existența grupurilor sanitare în curte, neîncălzite, cu toalete turcești, iar deficiențele minore sunt iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor și interioarelor, precum și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite (de exemplu, școală gimnazială și grădiniță fără circuite separate).

Toate unitățile de învățământ care nu au încă o autorizație sanitară de funcționare mai au încă 2 săptămâni la dispoziție să-și remedieze problemele.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax