Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 80 de unități de învățământ din județul Alba nu au autorizație sanitară. Sunt fără grupuri sanitare sau apă curentă

avatar

Publicat

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar nu toate unitățile de învățământ din județul Alba sunt pregătite să-și primească elevii, în condiții optime. Din totalul de 509 unități de învățământ, 78 nu au încă autorizație sanitară de funcționare. Lipsa unui grup sanitar și a apei curente sunt principalele cauze pentru care multe dintre aceste școli sau grădiniție nu pot fi autorizate. 

Situația pare destul de dramatică însă având în vedere că numărul unităților neautorizate este mai mic față de anul trecut când în luna septembrie erau 94 de unități de învățământ neautorizate sanitar, anul acesta se pare că situația s-a mai îmbunătățit din acest punct de vedere.

Potrivit DSP Alba, din cele 501 unități de învățământ, la care se adaugă o școală postliceală, 6 palate ale copiilor și un club sportiv, 427 (+ 1 palat + 1 club sportiv +1 postliceala) au autorizație. 

Din cele 34 de licee și colegii din Alba, toate au primit aviziul din partea DSP, iar din totalul de  238 de grădinițe, 34 nu sunt autorizate. 40 de  școli cu clasele 0-4 la care se adaugă cele cu clase 0-8, din cele 229, nu sunt autorizate și din cele 6 palate ale copiilor doar unul nu este autorizat.

În același timp există 32 de unități care nu au plan de școlarizare, asta înseamnă că nu au copii în acest an școlar. Dintre acestea 16 sunt neautorizate sanitar. 3 unități sunt din mediul urban si 29 din mediul rural.

Deficiențele majore, pentru care nu au primit autorizație sanitară de funcționare, sunt: lipsă apă curentă și canalizare, lipsa grupurilor sanitare sau grupuri sanitare improprii, existența grupurilor sanitare în curte, neîncălzite, cu toalete turcești, iar deficiențele minore sunt iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor și interioarelor, precum și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite (de exemplu, școală gimnazială și grădiniță fără circuite separate).

Toate unitățile de învățământ care nu au încă o autorizație sanitară de funcționare mai au încă 2 săptămâni la dispoziție să-și remedieze problemele.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate