Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 80 de unități de învățământ din județul Alba nu au autorizație sanitară. Sunt fără grupuri sanitare sau apă curentă

avatar

Publicat

Publicitate

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar nu toate unitățile de învățământ din județul Alba sunt pregătite să-și primească elevii, în condiții optime. Din totalul de 509 unități de învățământ, 78 nu au încă autorizație sanitară de funcționare. Lipsa unui grup sanitar și a apei curente sunt principalele cauze pentru care multe dintre aceste școli sau grădiniție nu pot fi autorizate. 

Situația pare destul de dramatică însă având în vedere că numărul unităților neautorizate este mai mic față de anul trecut când în luna septembrie erau 94 de unități de învățământ neautorizate sanitar, anul acesta se pare că situația s-a mai îmbunătățit din acest punct de vedere.

Potrivit DSP Alba, din cele 501 unități de învățământ, la care se adaugă o școală postliceală, 6 palate ale copiilor și un club sportiv, 427 (+ 1 palat + 1 club sportiv +1 postliceala) au autorizație. 

Din cele 34 de licee și colegii din Alba, toate au primit aviziul din partea DSP, iar din totalul de  238 de grădinițe, 34 nu sunt autorizate. 40 de  școli cu clasele 0-4 la care se adaugă cele cu clase 0-8, din cele 229, nu sunt autorizate și din cele 6 palate ale copiilor doar unul nu este autorizat.

În același timp există 32 de unități care nu au plan de școlarizare, asta înseamnă că nu au copii în acest an școlar. Dintre acestea 16 sunt neautorizate sanitar. 3 unități sunt din mediul urban si 29 din mediul rural.

Deficiențele majore, pentru care nu au primit autorizație sanitară de funcționare, sunt: lipsă apă curentă și canalizare, lipsa grupurilor sanitare sau grupuri sanitare improprii, existența grupurilor sanitare în curte, neîncălzite, cu toalete turcești, iar deficiențele minore sunt iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor și interioarelor, precum și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite (de exemplu, școală gimnazială și grădiniță fără circuite separate).

Toate unitățile de învățământ care nu au încă o autorizație sanitară de funcționare mai au încă 2 săptămâni la dispoziție să-și remedieze problemele.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Râul Mureș, populat cu pește. AJVPS Alba a eliberat 1.000 de kilograme de crap românesc, lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

populare peste mures

Râul Mureș a fost populat, în zona municipiului Alba Iulia, cu exemplare de crap românesc cuprinse între 1,5 și 4 kilograme, în total 1.000 de kilograme.Acțiunea a fost realizată de către AJVPS Alba în colaborare cu Primăria municipiului Alba Iulia.„Încă o acțiune de populare cu pește a râului Mureș a fost realizată de către AJVPS […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul premier Dacian Cioloș a lansat un nou partid politic: PLUS. A renunțat la Mișcarea România Împreună

avatar

Publicat

Fostul premier Dacian Cioloş are, în sfârşit, partid politic. Partidul Libertăţii Unităţii şi Solidarităţii – pe scurt PLUS – este fomaţiunea şi pe listele căreia vrea să candideze la alegerile europarlamentare din 2019.Dacian Cioloş a lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), formaţiune care a fost deja înregistrată la Tribunal şi face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Patru tone de droguri confiscate, în valoare de 625 de milioane de euro, au fost distruse de Poliţia Română

avatar

Publicat

droguri politie distrugere incinerare

Poliția Română a anunțat că a distrus 4.000 de kilograme de droguri de risc și de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani. Este vorba despre cocaină, heroină, canabis, rezină de canabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. și alte bunuri care poartă urme de droguri.Drogurile au fost distruse timp de două zile, joi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi usturătoare și chiar muncă în folosul comunității pentru cei care-și deranjează în mod constant vecinii

avatar

Publicat

politie

Deputații au votat în această săptămână un proiect de lege prin care cei care își deranjează vecinii în orele de liniște, dar și în afara lor vor primi amenzi mult mai aspre. Potrivit proiectului, dacă problemele persistă sancțiuniile se pot mări considerabil sau chiar se poate ajunge la prestarea de muncă în folosul comunității.Potrivit proiectului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate