Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Aproape 80% dintre deținătorii auto cu polițe RCA la City Insurance și-au refăcut asigurarea

Publicat

Aproape 80% din deținătorii auto care aveau polițe RCA la City Insurance, cu valabilitatea până după data de 11 mai 2022, și-au reînnoit deja asigurarea RCA la o altă companie de asigurări, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Din 12 mai 2022, 495.642 de polițe RCA emise de City Insurance și-au încetat „ex lege” valabilitatea, ca urmare a falimentului societății.

Vezi și Noi reguli RCA: formularul de constatare amiabilă în caz de accident, completat și electronic. Alte modificări de procedură

Deținătorii acestor polițe au obligația să-și încheie o asigurare RCA la o altă societate de asigurări autorizată, pentru a beneficia în continuare de protecția oferită de asigurare și pentru a nu risca să fie sanctionați de Poliția Rutieră sau să suporte toate prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi făcuți răspunzători.

BAAR a monitorizat evoluția încheierii de noi polițe, după data de 11 mai, luând în considerare o perioadă relevantă de timp, de minimum 10 zile, pentru a vedea în ce măsură foștii asigurați RCA ai City Insurance și-au îndeplint obligația legală de a încheia o nouă asigurare RCA, la o alta companie autorizată.

În primele 4 zile de după data expirării valabilității polițelor, peste 336.000 de deținători auto cu asigurări RCA la City Insurance au înțeles să încheie noi polițe RCA cu alți asiguratori care le-au raportat în baza de date AIDA. Aceasta reprezintă un grad de reînnoire din totalul polițelor expirate de 68%.

Analiza făcută la data de 24 mai arată o creștere a procentajului polițelor RCA reînnoite și raportate către baza de date AIDA de aproape 80%.

Conform raportărilor în baza de date cu polițe RCA, 104.359 de deținători de vehicule nu își reînnoiseră polițele RCA (la 24 mai).

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax