Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aproape 800.000 de lei despăgubiri în total pentru proprietarii de apartamente din blocul G2 ”Turturica” Alba Iulia. Proiect în CL

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, în ședința de vineri, 5 august, declanșarea procedurilor de expropriere a apartamentelor proprietate privată și blocul G2 ”Turturica”, de pe strada Arnsberg din municipiu. Suma totală pentru despăgubirea proprietarilor celor 26 de locuințe este de aproape 800.000 de lei, ce va fi acoperită din bugetul local.

De asemenea, urmează să mai fie aprobat amplasamentul pentru lucrările de construire a parcării etajate în locul acestui bloc.

Proprietarii expropriați vor primi între 24.893,57 de lei (cinci proprietari) și 31.116,96 de lei (21 proprietari), potrivit evaluării imobilelor.

Unitățile locative situate în blocul G2 sunt apartamente cu o cameră, cu o suprafață utilă de aproximativ 11,34 mp, în stare avansată de degradare, cu urme de infiltrații cu apă în zona tavanului sau pe pereți, de dimensiuni foarte mici, care nu corespund cerințelor minime pentru o locuință decentă.

„Începând cu luna octombrie 2017 s-au întreprins demersuri în vederea achiziționării imobilelor, însă proprietarii nu au fost de acord, astfel pentru realizarea obiectivului de investiții (…), se impune declanșarea procedurii de expropriere de utilitate publică, în vederea eliberării imobilului”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit raportului de specialitate, imobilul cuprinde un număr total de 105 unități locative, din care 26 de apartamente se află în proprietatea privată a unor persoane fizice, iar celelalte în proprietatea municipiului Alba Iulia.

Exproprierea locuințelor din blocul ”Turturica” a mai fost propusă pentru aprobare și în alte ședințe de Consiliu Local. Unii dintre proprietari au contestat procedura. Tot în ședința de vineri, consilierii locali mai au de aprobat respingerea unei plângeri prealabile la hotărârea privind documentația de desființare a construcției (demolarea blocului G2) și construirea parcării.

Situația actuală a blocului G2

Blocul G2 de tip P+4E, confort III, a fost construit în anul 1971 și este, în ansamblu, insalubru, neigienizat, cu condiții improprii unor locuințe. Din cauza neîntreținerii și neigienizării periodice, blocul este într-o stare avansată de degradare, fiind practic un focar de infecție atât pentru locatari cât și pentru imobilele aflate în vecinătate.

Neîntreținerea instalațiilor de apă, canal, și celor de scurgere a apelora dus la apariția unor infiltrații și igrasie pe pereții blocului. Aceste infiltrații au dus la degradarea avansată a blocului, posibil să fie afectată și structura de rezistență.

Infiltrațiile cauzate de defecțiunile apărute la rețeaua de canalizare au determinat un miros insalubru, care au dus la dezvoltarea unor focare de infecție și la înmulțirea șobolanilor și a gândacilor, se precizează în documentul citat.

Parcare în locul blocului, ce va fi demolat

Potrivit documentului citat, justificarea aplicării legii privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică constă în faptul că pe amplasamentul blocului G2 urmează să fie construită o parcare etajată cu regim de înălțime P+2E cu o capacitate de 144 de locuri de parcare interioare și 27 de locuri de parcare exterioare.

Parcarea va deservi o zonă foarte aglomerată a municipiului Alba Iulia, zonă aflată în imediata vecinătate a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, a Cetății Alba Carolina precum și a unui număr mare de blocuri de locuințe.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    marți, 02.08.2022 at 22:27

    În câte zeci de tranșe impozitabile se dau despăgubiriile ???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax