Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 9.000 de șomeri în evidența AJOFM Alba. Mai mult de jumătate nu primesc indemnizații. Rata şomajului, de 5,03%

Publicat

indemnizatie de somajLa sfârşitul lunii august 2016, un număr total 8.665 persoane fără un loc de muncă figurau în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, dintre care 3.787 femei. Rata şomajului, la nivelul judeţului Alba, la finele lunii august era de 5,03%. Din cele 8.665 persoane înregistrate 2.284 persoane sunt şomeri indemnizaţi, iar 6.381 sunt persoane aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise în evidenţele agenţiei fără a beneficia de drepturi băneşti.

Numărul persoanelor cuprinse la măsuri active în luna august 2016 a fost de 2071. În urma acordării acestor servicii s-a reuşit plasarea în muncă a 549 persoane, din care 258 persoane în locuri de muncă pe perioada nedeterminată, 291 persoane în locuri de muncă pe perioadă determinată.

După prima mediere a muncii, au fost încadrate în muncă 225 de persoane.

Alte 858 persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională, iar 13 absolvenţi, din care 8 prin subvenţionarea locului de muncă, au fost angajaţi.

În luna august 2016 au beneficiat de aceste stimulente financiare 3 persoane care s-au încadrat în altă localitate cu schimbarea definitivă a domiciliului – aceste persoane au primit o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă (unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, care în acest moment are valoarea de 500 lei) în vigoare la data instalării şi 3 persoane s-au încadrat într-o localitate la o distanţă mai mare de 50 de km faţă de domiciliul stabil (această persoană a primit o primă de instalare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă).

În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii 30% pentru un număr de 32 şomeri, din care 15 sunt femei.

De asemenea, în luna august 2016 au fost încadraţi în muncă 114 şomeri din categoria persoanelor cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale şi persoane care mai au 5 ani până la pensie.

Prin intermediul consilierului EURES, s-au procesat solicitările pentru locuri de muncă în spaţiul european pentru un număr de 22 persoane, din care 9 femei, ţara cele mai solicitată fiind Germania, iar ocupaţiile cele mai vizate, cele din domeniu hotelier gastronomie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax