Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 90 de amenzi în valoare de peste 35.000 de lei, aplicate de polițiștii din Alba, într-o singură zi. ATENȚIE! Acțiunile vor continua

Publicat

DSC_0332 În doar câteva ore, poliţiştii din Alba au aplicat 87 sancţiuni contravenţionale de peste 35.000 de lei, pentru abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. În perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona, cu efective mărite, în cadrul unei acţiuni ce are ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor.
Vineri, între orele 06.00 – 14.00, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat, cu efective mărite, pentru prevenirea accidentelor datorate excesului de viteză, şi a celor în care sunt implicaţi pietonii precum şi pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

În această perioadă au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 35.230 lei, din care 49 conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză, 8 pietonilor care s-au angajat în traversări prin loc nepermis, iar restul pentru alte abateri.

Spre exemplu, în jurul orelor 8,00, în timp ce de aflau pe DJ 107 H, pe raza comunei Galda de Jos, poliţiştii Serviciului Rutier au constatat faptul că, pe un sector de drum, carosabilul era acoperit cu noroi, ca urmare a faptului că reprezentanţii unei societăţi comerciale ce exploatează o carieră din zonă nu au respectat obligaţia legală de a curăţa roţile camioanelor, înainte ca acestea să pătrundă în drumul public.
În conformitate cu prevederile H.G. 1373 din 2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, poliţiştii au luat măsura sancţionării societăţii comerciale ce nu şi-a respectat obligaţiile, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă acţiunile cu efective mărite, pentru creşterea siguranţei cetățeanului, iar poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, arme şi transporturi vor acţiona, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi pentru asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax