Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape de comă alcoolică, la volan, în Alba Iulia. Cât a arătat etilotestul pentru un șofer prins în trafic

Publicat

etilotest

Un șofer de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Căprioarei, a fost oprit de către polițiștii de la circulație, pentru un control de rutină.

În urma testării cu aparatul etilotest, în aerul expirat a rezulvat valoarea de 2,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre de sânge dar a refuzat acest lucru. Incidentul s-a petrecut în data de 3 octombrie.

Potrivit Ipj Alba, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 2,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde a refuzat recoltarea de mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Recordul valorii rezultate în urma unei testări cu etilotestul, îl deține un tânăr din Blaj. La începutul anului 2019, în 17 februarie, tânărul a fost oprit pentru un control de rutină, iar când a fost testat cu aparatul etilotest a rezultat alcoolemia de 5,86 mg/l, un adevărat record, o cifră greu de imaginat deoarece este cunoscut faptul că de la 3 mg/l oricine poate intra în comă.

După ce tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, reprezentanții IPJ Alba, au declarat că tânărul a folosit un spray de gură, care conține alcool, acest fapt fiind posibilul motiv pentru rezultatul arătat de etilotest.
Citește și

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax