Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape jumătate din populația județului Alba nu lucrează. 160.000 de persoane sunt inactive

Publicat

bani

Aproape jumătate din locuitorii județului Alba nu lucrează, potrivit celor mai recente date ale Direcției Regionale de Statistică (DRS). În Alba sunt 160.000 de persoane inactive, care includ pensionari, copii, elevi, studenți, șomeri, asistați social și persoane care au ieșit din șomaj prin părăsirea pieței muncii. De partea cealaltă, 168,3 mii de locuitori ai județului muncesc.

De la începutul anului, în românia au crescut cheltuielile cu ajutoarele sociale, iar din septembrie vor crește din nou, odată cu majorarea pensiilor. În țara noastră sunt 6,2 milioane de pensionari și persoane care beneficiază de ajutor social.

La nivel național, în primele șapte luni ale anului, statul a cheltuit cu 11,4% mai mulți bani pentru plata pensiilor, alocațiilor pentru copii și a ajutoarelor sociale. Statul trebuie să asigure peste 3 miliarde de lei până la finalul anului, doar pentru a achita pensiile majorate de la 1 septembrie, scrie digi24.ro.

Dacă scoatem din calcul copiii, elevii și studenții, datele oficiale arată că România are 6,2 milioane de pensionari și persoane care beneficiază de ajutor social, casnice sau persoane aflate „în altă situație”. Asta înseamnă că, statistic, unei persoane care muncește îi revin 1,25 persoane inactive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax