Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape o sută de mii români şi-au făcut cadou o maşină nouă. Care sunt mărcile preferate şi câţi au cumpărat automobile electrice

Publicat

la volan

la volan1 La finalul anului trecut, aproape o sută de mii români şi-au făcut cadou o maşină nouă. Dacă mărcile Dacia, Skoda şi Ford s-au menţinut în topul preferinţelor, dar nu au lipsit nici automobilele de lux.

Numărul autoturismelor înmatriculate în decembrie a fost cu aproape 9 % mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2015, scrie digi24.ro.

Bolizii exclusivişti au părăsit showroom-urile dealerilor auto din România şi au ajuns în garajele celor cu dare de mână. Dealerii Masserati au vândut 21 de modele, cu două mai mult decât în 2015. Pe plus au fost şi cei de la Bentley. 16 astfel de limuzine au fost cumpărate în luna cadourilor.

Cine a avut un buget mai modest s-a mulţumit cu o Dacia sau cu un Volkswagen.

Automobilele Ford fabricate la Craiova au câştigat şi ele teren. Vânzările lunii decembrie le-au depăşit cu aproape 19 procente pe cele din aceeași perioadă din 2015. În premieră, românii au privit şi spre maşinile nepoluante. 30 de autoturisme electrice au fost înmatriculate luna trecută. Tesla, Renault şi BMW au reuşit să-şi ridice cota vânzărilor.

„Ne-a ajutat programul guvernamental de vânzare de mașini electrice. În valori absolute nu e nimic spectaculos, dar față de anii trecuți avem o creștere de aproape trei ori”, spune reprezentantul unui dealer auto.

România este totuşi încă departe de planurile ambiţioase ale marilor companii auto privind înlocuirea maşinilor convenţionale cu cele electrice. Asta şi din cauza reţelei încă insuficient dezvoltate pentru alimentare.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax