Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape un sfert de secol de închisoare cu executare pentru trei tineri implicaţi în scandalul ce a avut loc în discoteca „Yax” din Cîmpeni

Publicat

Trei dintre interlopii implicaţi într-un scandal ce a avut loc în urmă cu doi ani la discoteca „Yax” din Cîmpeni au fost condamnaţi de Tribunalul Alba la pedepse cu închisoarea. Flaviu Traian Tărău, Adalbert Valentin Şule  şi Adegbuyi Benjamin Adekulne Miron vor petrece, în total, 24 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tulburarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri. Sentinţa a fost pronunţată în 6 februarie.

Flaviu Traian Tărău (29 ani), din Miercurea Nirajului din judeţul Mureş a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe 4 ani, Adalbert Valentin Şule (30 de ani), din Cluj Napoca a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea unor drepturi, iar Adegbuyi Benjamin Adekulne Miron (27 ani), din Aiud a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi. Alţi trei inculpaţi din dosar, respectiv Gheorghe Bota, Alin Ionuţ Ardelean şi Bogdan Cristian Măgurean au fost achitaţi de judecători, în timp ce Dominic Lukas din Aiud a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Scandalul în care au fost implicaţi tinerii a avut loc în noaptea de 14 spre 15 iunie la discoteca Yax din Cîmpeni, unde îşi sărbătorea ziua Ioan Popa, patronul Pensiunii „Perla Arieşului” din Albac. Victima agresorilor a fost Ioan Pui, un bărbat de 36 de ani din Cîmpeni, care a fost bătut cu cruzime. Acesta a ajuns în comă la spital, cu faţa desfigurată de lovituri.

Vă prezentăm comunicatul Tribunalului Alba:

„În data de 6.02.2012, la Tribunalul Alba a fost soluţionat dosarul cu numărul 15068/107/2011, privind pe inculpaţii   Ardelean Alin Ionuţ, Măgurean Bogdan Cristian şi Bota Gheorghe,  Lukacs Dominic Richard, Tărău Flaviu Traian, Sule Adalbert Valentin,  Adegbuyi Benjamin Adeknule Miron, trimişi în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice .

Prin hotărârea pronunţată, Tribunalul Alba a decis următoarele:

– achitarea inculpaţilor Ardelean Alin Ionuţ, Măgurean Bogdan Cristian şi Bota Gheorghe

– condamnarea inculpatului Lukacs Dominic Richard la 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 74 lit. a tezaII şi lit b Cod penal, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o perioadă de 7 ani

– condamnarea inculpatului Tărău Flaviu Traian la pedeapsa de 9 ani închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 74 lit. a tezaII şi lit b Cod penal

– condamnarea inculpatului Sule Adalbert Valentin la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 74 lit. a tezaII şi lit b Cod penal

– condamnarea inculpatului Adegbuyi Benjamin Adeknule Miron la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 74 lit. a tezaII şi lit b Cod penal

Totodată Tribunalul Alba a admis acţiunea civilă formulată de Spitalul Judeţean de urgenţă Alba Iulia şi a obligat în solidar inculpaţii condamnaţi la plata sumei de 13.161,07 reprezentând cheltuieli ocazionate de spitalizarea părţii vătămate. A fost admisă în parte  şi acţiunea  civilă formulată de partea civilă  P.I.V. şi a obligat în solidar inculpaţii condamnaţi să plătească acestei părţi civile suma de 49.378 daune materiale şi 120.000 lei daune morale.

Hotărârea a fost pronunţată în şedinţa publică din 06.02.2012 şi poate fi atacată cu apel, apel ce va fi judecat de către Curtea de Apel Alba Iulia.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

BLAJ

Braconaj piscicol pe râul Târnava Mare. Bărbat din Crăciunelu de Jos, depistat de polițiști la pescuit în perioada interzisă

Publicat

Poliţiştii din Blaj au depistat duminică un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Bărbatul a fost depistat în urma unui control, în timp ce pescuia în râul Târnava Mare și s-a ales cu un dosar penal.

Poliţiştii din Alba a continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, spun polițiștii.

IPJ Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

Astfel, duminică, poliţiştii din Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce pescuia în albia râului.

Faţă de bărbat, a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Accident provocat de consumul de alcool, pe o stradă din Abrud: Unde a ajuns cu mașina, un bărbat care s-a urcat beat la volan

Publicat

politie noaptea

Un accident rutier a avut loc, în data de 15 mai, în jurul orei 04.40, pe o stradă din Abrud. Un bărbat care conducea o mașină a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un garaj. Când a fost testat cu aparatul etilotest, polițiștii au observat că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Alba, polițiștii din Abrud au intervenit pe strada Gura Cornei din oraș, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Roșia Montană, în timp ce conducea un autoturism, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un garaj și un autoturism.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Poliția Română cumpără prin licitație peste 300 de autospeciale pentru monitorizarea traficului rutier

Publicat

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă pe SICAP licitaţie pentru achiziţionarea a cel puţin 300 de autospeciale pentru monitorizarea traficului rutier. Va mai cumpăra aparate radar și pentru depistarea substanțelor stupefiante.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de peste 98 de milioane de lei, cantitatea minimă fiind de 300, iar cea maximă de 600 de autospeciale.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 85%, iar perioada de garanţie extinsă 15 % (peste 36 de luni şi peste 120.000 de kilometri).

Durata acordului-cadru este de 24 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 20 iunie.

Vezi și Poliția Română cumpără mașini, motociclete, laboratoare mobile, autocare. Valoarea licitației

Poliţia Română anunţa în iulie 2021 implementarea proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie”. Ministerul Transporturilor, în calitate de organism intermediar pentru transport, şi IGPR, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, au încheiat, pe 5 iulie 2021, contractul de finanţare pentru proiect.

Acesta se desfăşoară pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023) şi are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră şi scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de Poliţie rutieră.

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei, din care 81.010.995,90 lei, valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 14.296.058,10 lei, valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată şi 11.292.711,20 lei, valoarea neeligibilă fără TVA.

IGPR anunța atunci că proiectul îşi propune dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie, care să asigure forţelor de ordine din cadrul Poliţiei Române, prin intermediul Poliţiei rutiere, o mai bună coordonare a activităţilor specifice.

Astfel, prin proiect, se intenţionează dotarea Poliţiei Rutiere cu:

300 de autospeciale de poliţie

250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor

44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor stupefiante în salivă

4.000 de dispozitive mobile

1.400 de imprimante mobile termice

sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic.

sursă: Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Salbă de medalii de aur și bronz pentru luptătorii de taekwondo ai CS Unirea Alba, la Campionatul Național de la Iași

Publicat

Patru medalii de aur și una de bronz au obținut practicanții de taekwondo, ai Clubului CS Unirea din Alba, la Campionatul Național desfășurat la Iași. D

upă un drum lung din Alba Iulia până la Iași, sportivii antrenați de Alin Moldovan și Dan Gâlea au luptat împotriva celor mai buni luptători de taekwondo din țară și au reușit să urce pe podium. 

Campionatul național pentru copii și cadeți s-a desfășurat la Iași, în weekendul 14-15 mai. După mai multe lupte, Clubul Sportiv Unirea, datorită victoriilor obținute de sportivi, clubul s-a clasat pe locul 4 la general.

De asemenea cei mai buni luptători au fost desemnați Popa Andrei la juniori mici și Cetean Eduardo la categoria cadeți.

Am reușit după multe antrenamente să obținem ce ne-am propus: minim patru medalii de aur la Campionatul Național, unde am luptat împotriva celor mai buni sportivi din țară. Au fost lupte dificile, dar orele petrecute în sala de antrenament au făcut diferența între noi și adversarii de pe tatami.

Ne-am întors victorioși cu o salbă de medalii la gât și din această săptămână ne reîntoarcem în sala de antrenamente, deoarece victoriile viitoare, tot prin antrenamente vor fi câștigate.

Mulțumim conducerii clubului pentru sprijin, dar și autoritățiilor locale din Alba Iulia care ne sprijină în drumul nostru către medalii și către ideea de a pune Alba Iulia pe podium, la cât mai multe competiții”, au declarat pentru alba24.ro, antrenorul Alin Moldovan și instructorul Dan Gâlea.

Ce medalii au obținut sportivii

Cetean Eduardo – aur
Boloage Alexandru – aur
Vas Karina- aur
Popa Andrei – aur
Dobarta Roxana – bronz.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax