Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproximativ 100 de mineri din Apuseni, blocați în subteran. Proteste pentru salarii la Băița Plai

Publicat

Aproximativ 100 de angajaţi ai companiei miniere de cupru Vast Băiţa Plai s-au blocat luni în subteran în timp ce alții protestează în curtea minei. 

Oamenii reclamă neplata salariilor pe ultima lună şi a tichetelor de masă pentru ultimele 3 luni lucrate. Alţi 200 de salariaţi s-au strâns în curtea minei şi au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„Salariul ar fi trebuit să ni-l achite în data de 15 septembrie. Am primit doar o adresă în care ni se aduce la cunoştinţă că nu au bani şi că vor începe să plătească începând din 26 septembrie.

Noi am sunat la ITM, i-am anunţat şi pe ei că vom declanşa greva. Au decuplat curentul, ca să nu putem intra în subteran, apoi l-au recuplat.

Suntem 100 de oameni, care am intrat în galerii. Ceilalţi au rămas afară”, a declarat pentru Bihoreanul unul dintre mineri.

Reprezentanţii minerilor au notificat conducerea societăţii încă de vineri despre intenţia de a declanşa un conflict de muncă, însă până luni, la ora 11, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor nu fusese depusă nicio notificare în acest sens, spun sursele BIHOREANULUI.

La singurul număr de telefon disponibil al firmei Vast Băiţa Plai SA, în prima parte a zilei de luni nu a răspuns nimeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax