Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproximativ 35.000 de hectare de livezi din România, reabilitate prin PNDR. Sunt alocate peste 200 de milioane de euro

Publicat

livezi Prin viitorul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) se intenționează reabilitarea a cel puțin 35.000 de hectare de livezi. Prin acest program sunt alocate peste 200 de milioane de euro. Vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat că până acum în România din 170.000 de hectare de livezi, jumătate sunt „în declin, îmbătrânite, nu mai produc așa cum ar trebui să producă”.

„Avem alocate prin PNDR 260 de milioane de euro. Intenționăm să reabilităm cel puțin 35.000 de hectare de livezi în perioada 2015-2020. Cred că 35.000 de hectare ar însemna o revigorare a ceea ce înseamnă potențialul sectorului pomicol din România. De asemenea, avem o măsură dedicată, în cadrul acestui subprogram de pomicultură, părții de procesare — 40 de milioane de euro pentru procesarea separată de celelalte procesări numai în pomicultură”, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a precizat că PNDR 2014-2020 încurajează asocierea și integrarea producției, „crearea de lanț scurt”, deoarece România, deși a devenit un jucător important pe piața agricolă mondială, continuă să exporte multă materie primă, fără valoare adăugată.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax