Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Aproximativ 50 % dintre profesorii și angajații din învățământ din Alba vor să se vaccineze anti COVID. Situația pe țară

Publicat

Aproximativ 50 % dintre profesorii și cadrele auxilare din unitățile de învățământ din Alba vor să se vaccineze împotriva COVID-19. 

Procentul a fost obținut de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba, în urma unui sondaj realizat printre angajații din sistemul educațional din județ.

De asemenea, la nivel național, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, doi din trei angajați din învățământ vor să se vaccineze.

Mai mult, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că datele parțiale arată că sunt multe școli unde circa 66% dintre angajați doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului, însă există și școli unde intenția este mai scăzută. El precizează că rezultatul sondajului făcut în randul profesorilor nu condiționează decizia de deschidere a școlilor din data de 8 februarie.

„Cu siguranță avem date parțiale. Sunt situații în care, dau exemplul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotrivă. Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă undeva pe la 66%, deci 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze.

Avem și situații unde rata este mai scăzută. Nu o sa mă antepronunț. S-au făcut sondaje pe eșantioane limitate. Pe data de 15 ianuarie la orele 16 vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitate de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România”, a declarat Cîmpeanu într-o emisiune la Libertatea.

„Acest rezultat nu condiționează deschiderea școlilor. Dar fiecare profesor care se va vaccina ar insemna o creștere a siguranței în școli pentru elevi și profesori”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax