Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproximativ 63.000 de vouchere sociale BLOCATE pentru că beneficiarii aveau venituri ”prea mari”. ANAF face verificări

Publicat

ANAF face verificări la persoanele care beneficiază de tichete sociale și îi vânează pe cei care au declarat venituri prea mici în raport cu realitatea.

Un număr de aproximativ 63.000 de vouchere sociale au fost blocate, după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a constatat că beneficiarii cumulau venituri de peste 1.500 de lei. 

Anunțul a fost făcut luni de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Vezi detalii despre tot ceea ce trebuie să știi în privința voucherelor sociale aici: Ghidul voucherelor sociale. Ce trebuie să știe cei care sunt eligibili în tranșa a II-a și ce să facă dacă ceva nu funcționează

„Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc şi celor înregistrate din pensii. (…)

La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF şi cei care cumulează venituri şi din alte surse şi depăşesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminaţi. (…)

Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare şi dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm”, a arătat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei, la Palatul Parlamentului.

În ce priveşte costul voucherelor, Boloş a oferit asigurări că 50% va fi suportat din bani europeni, iar 50% din fonduri naţionale.

El a menţionat că familiile vulnerabile ar urma să beneficieze în continuare de vouchere sociale, în situaţia prelungirii valabilităţii acestora, dar că persoanele cu venituri peste pensia minimă socială se consideră că nu fac parte din categoria de sărăcie extremă.

„Demersurile pentru ceea ce înseamnă prelungirea valabilităţii voucherelor sociale îl facem, dar cred eu că nu vor mai fi voucherele acordate pentru toate categoriile de beneficiari care au fost până acum în legislaţie. (…)

Adică, cei care au veniturile peste pensia minimă socială sunt consideraţi, din punct de vedere al comisiei, că nu fac parte din categoria socială de sărăcie extremă. (…) Familiile vulnerabile rămân în continuare”, a precizat ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. rusine

    luni, 19.09.2022 at 15:00

    Da-va draq de prosti ca ati blocat cardurile la cei care cumuleaza pensia minima cu amaratul de ajutor de handicap! Sa va fie rusine penelisti leprosi ce sunteti!

  2. Floare

    marți, 20.09.2022 at 04:13

    Rușine s-au trimis vosere cu pinul greșit și nimeni nu rezolva situația,am tot sunat din iulie îmi spun că o să primesc alt pin dar aștept degeaba nu-și dau interesul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax