Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOC PE MAMUT: Zeci de hectare de vegetaţie au ars în zona Schit. Sfârşit de săptămână devastator în mai multe localităţi din judeţ (video)

Publicat

Flăcări înalte de doi metri s-au dezlănţuit, vineri seara, în apropiere de Alba Iulia, zona Schit. Pompierii au fost alertaţi şi au intervenit înainte ca flăcările să mistuie pădurea din apropiere. Aproximativ şapte hectare de vegetaţie uscată au ars. Pompierii au anihilat focul după mai bine de o oră.

Alte incendii au avut loc, sâmbătă, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia şi pe raza localităţii Ceru Băcăinţi, sat Valea Mare.

În total au ars aproximativ 65 hectare de vegetaţie uscată şi 4,5 hectare litieră de pădure. Pompierii militari spun că, în ultima perioadă, de la focuri lăsate nesupravegheate au ars zeci de hectare de vegetaţie în judeţ. De cele mai multe ori, persoanele vinovate de incendii nu sunt depistate.

Un alt incendiu a fost înregistrat, în ultimele zile, la Aiud (video) . Pompierii au intervenit pentru singerea focului izbucnit la o garsonieră, din cauza unui reşou improvizat. Proprietarul a fost salvat la timp, însă au ars mobilier şi aparate electronice în valoare de 5.000 lei. Forţele de intervenţie au reuşit să protejeze de la distrugere bunuri de cca 50.000 de lei. [media id=251 width=320 height=240]

[media id=252 width=320 height=240]

Tot la sfârşitul acestei săptămâni, pompierii militari au intervenit la stingerea unui incendiu la un adăpost de animale din Jidvei. Au ars acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, plafonul pe circa 25 mp şi o tonă de fân. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.600 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 4.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă jocul copiilor cu focul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Madalin Ciortea

    luni, 28.03.2011 at 15:52

    In lipsa unei minime educatii in norma spiritului civic, sute de oameni sunt pusi pe drumuri si resursele naturale se epuizeaza pagubos…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax