Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arafat: ”Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut”

Publicat

Când românii se vor vaccina în proporție de 60 – 70 la sută e posibil să ne putem întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie, a declarat, joi, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

Întrebat, joi, la Antena 3, când ne întoarcem la normalitatea de dinainte de pandemie, șeful DSU, dr. Raed Arafat a spus că putem atinge acest deziderat când vaccinarea va fi de 60 – 70 la sută.

Citește și Klaus Iohannis anunță PRIMA ETAPĂ de RELAXARE, din 15 mai: Se elimină restricţiile de circulaţie noaptea și masca în exterior

„Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Și aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situație bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă (putem – n.r.) să vedem că începe să crească”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Arafat: Vaccinarea este obligatorie și necesară pentru a scăpa de pandemie

El a spus că vaccinarea este „obligatorie și extrem de necesară” pentru a scăpa de pandemie.

„Obligatorie pentru cine dorește, nu înseamnă că luăm oamenii și îi obligăm. Obligatorie pentru a ieși către situația de normalitate”, a precizat Arafat, punctând că vaccinarea anti-COVID este voluntară.

Arafat a mai spus că vaccinându-ne în număr mare, se poate ajunge la a nu se mai purta mască nici în spațiile închise.

„Cu cât acceptăm, ne vaccinăm și avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate și ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spațiile închise și să nu ne mai uităm la aspectele cu distanțele și cu toate aceste aspecte.

Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat: Încă nu aș merge la o petrecere în spațiu închis

Șeful DSU, Raed Arafat, spună că încă nu ar participa la o petrecere în spațiu închis, însă ar accepta o invitație la o masă într-un restaurant. În club sau în discotecă contactul este mai apropiat

„La o petrecere mâine în spațiul închis nu cred că eu aș merge, chiar dacă sunt vaccinat. Încă! Mai aștept. Eu, personal, nu aș merge. Eu personal, care nu sunt om de petreceri, nu merg de regulă la petreceri, însă dacă mă invită cineva în spațiu închis, aș spune că încă mai aștept.

Dacă mă invită la o masă în spațiu închis, să stăm să mâncăm la o masă, să discutăm… Diferența că este cu totul altfel. Este contactul”, spune, joi, la Antena 3, Raed Arafat.

El spune că la club sau în discotecă contactul este mai apropiat.

„Petrecerea sau discoteca sau în club… este altfel de contact, mult mai apropiat, de regulă e mai aglomerat, lumea se mișcă foarte mult. Pe când la masă stai mănânci și discuți cu oamenii care sunt în jurul tău”, a mai spus Arafat.

El spune că și până acum tinerii au făcut petreceri.

„De ce să ne ascundem acum? O făceau și până acum. Trebuie respectate aceste reguli. Nu cred că tinerii vor da petreceri și se vor testa cu teste rapide. Eu sper că în viitor să avem tineri vaccinați”, a mai spus șeful DSU.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax