Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arafat: Riscul de creștere continuă a numărului de infectări este destul de serios. S-au intensificat campaniile negaționiste

Publicat

În România este o creștere continuă a numărului de infectări, prin transmitere comunitară, care va continua dacă nu se respectă regulile și în absența unei legislații clare privind carantina din punct de vedere medical, susține secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Lipsa respectării unor reguli de către o parte din populație, de către operatori economici a dus la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Avem creștere semnificativă continuă.

Vezi și RECORD de cazuri noi de COVID-19 în România: 555. Numărul total de îmbolnăviri a depășit pragul de 30.000

Singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Potrivit sursei citate, dacă nu se vor respecta mai mult regulile și pe cei care le respectă, riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios.

”Problema e că noi am luat măsuri de relaxare care s-au ținut cu excepția ultimelor, dar pentru relaxare trebuia să existe măsuri compensatorii, măsurile compensatorii sunt în responsabilitatea individului – portul măștilor, spălatul pe mâini, fără zone aglomerate, să eviți anumite comportamente care altădată erau normale, dar acum trebuie să ai grijă la ele.

Ce s-a întâmplat în ultima perioadă e intensificarea campaniilor negaționiste care spun că virusul nu există sau care folosesc ideea libertății individuale, cum că orice om are dreptul să refuze să respecte regulile. Aceste campanii au avut un efect, fiind destinate unei categorii de oameni.

Lăsăm foarte mulți oameni să rămână liberi să circule și să facă orice, nu se poate impune măsura izolării sau carantinării.

Sunt oameni care au plecat din spital fiind simptomatici sau au refuzat internarea, nimeni nu știe în comunitate cum se comportă, această situație agravează acum situația generală, ceea ce poate duce la o creștere mai mare a cazurilor”, mai spune Arafat.

Dacă o zonă devine un focar, iar specialiștii consideră că e necesar să fie carantinată, măsura poate fi luată. „dar și aici e nevoie de o legislație foarte clară”.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Croco

    miercuri, 08.07.2020 at 15:43

    Daca nu aplica iar starea de urgenta, vor muri prea multi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax