Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aranjamente politice dubioase în spatele bătăliei pentru Primăria Sebeș. Nistor îl suspectează pe Radu Cristian de o înțelegere cu PSD

Publicat

nistor, dragosin, bogdan, cristian Politica începe să-și arate colții și asta se întâmplă doar înainte de campaniile electorale. Jocuri, promisiuni, nemulțumiri, înțelegeri și alte manevre menite să întărească sau să scadă șansele unui candidat. Un astfel de caz, unde ies la iveală aranjamentele dubioase care se ascund în spatele unor interese electorale, este la Sebeș.

Miercuri dimineața, un număr de 50 de tineri liberali din Sebeș în frunte cu șeful organizației locale, Cristian Radu, și-au anunțat demisia din partid, motivul fiind nemulțumirea pe care o au față de candidații partidului pentru funcția de primar, viceprimar și lista de consilieri, care încă nu este întocmită.

De cealaltă parte se află seniorii partidului, cei care în momentul de față își construiesc listele pentru a-și putea atinge obiectivul – câștigarea alegerilor.

Candidatul desemnat de PNL pentru Primăria Sebeș, Dorin Nistor, îl suspectează pe Cristian Radu de o posibilă înțelegere cu PSD, pentru a rupe din voturile electoratului PNL. PSD ar fi singurul partid avantajat de apariția unor noi candidați rupți din structurile dreptei.

Problemele din interiorul organizației de la Sebeș nu sunt chiar noi și au început odată cu lansarea competiției pentru desemnarea candidatului pentru alegerile locale. Lupta dintre fostul PDL și vechiul PNL s-a dat între Mihai Apolzan și Dorin Nistor, pentru care au fost lansate și sondaje.

Din cauza faptului că nu s-a regăsit pe lista de sondare, liderul TNL Sebeș, Cristian Radu, și-a anunțat atunci intenția a de a candida ca independent sau la un alt partid.

Lucrurile păreau să se fi liniștit după desemnarea lui Nistor ca viitor candidat, însă adevăratele probleme abia acum încep să iasă la iveală.

Nemulțumit de faptul că lui Adrian Bogdan i s-a propus funcția de viceprimar și că seniorii partidului nu au dorit să discute cu el despre listele pentru consiliul local, Cristian Radu și-a adunat susținătorii și i-a convins să-și dea demisia din partid.

„Bătaia de joc. Tinerii nu au nicio valoare în acest partid. Vin PDL-iștii și se pun doar ei pe funcții. Noi am fost în acest partid în special pentru istoria și doctrina lui. Pe ei nu îi interesează, nu se mai respectă nimic. Nici pe listele de la CL nu mai suntem. Nici de la seniori nu știu dacă mai prinde cineva din vechiul PNL. Nici nu au vrut să discute cu noi. Și-au pus viceprimarul tot ei, primarul tot ei și când am mers să discutăm despre liste au spus că nu se discută aşa ceva”, a declarat Radu Cristian, pentru Alba24.ro.

Acesta spune că și Adrian Bogdan a fost mințit, pentru că inițial i se promisese o funcție de director la APA CTTA, dar și-au dat seama că același post mai era promis și altor persoane.

„Și pe Adrian Bogdan l-au mințit că îi dau post de director la APA CTTA, dar mai erau doi pentru același post, mai buni ca el. Până la urmă l-au împăcat cu funcția de viceprimar și în viitor poate postul de la APA”, a mai declarat Radu.

Cristian Radu pare că nu se dă bătut și vrea să își înființeze un nou partid, împreună cu grupul său de susținători proveniți din organizația de tineret a PNL Sebeș. Se pare că marea supărare a liderului TNL ar veni din cauza faptului că nu i-a fost promisă funcția de viceprimar.

De cealaltă parte, Dorin Nistor, candidatul PNL pentru Primăria Sebeș, spune că nu a avut nicio discuție cu Radu Cristian despre întocmirea listei candidaților pentru Consiliul Local Sebeș. ”Radu Cristian ar trebui să înțeleagă că listele astea nu se fac după prietenii, ci după competențe și aprecierea pe care candidații respectivi o au din partea cetățenilor Sebeșului”, spune Nistor.

În ceea ce privește promisiunile față de Adrian Bogdan privind postul la APA CTTA, Nistor spune că nu deține astfel de informații.

„Listele pentru Consiliul Local încă nu s-au făcut. Noi am avut o întâlnire la biroul local, acolo am spus că trebuie să înceapă strângerile de semnături și să se se apuce de treabă. Am mai precizat că, dacă cineva are ceva de spus, că spună. Nimeni nu a spus nimic. Asta a fost una din probleme. A doua problemă a fost după ce am spus pe cine ne gândim să sprijinim pentru funcția de viceprimar. Propunerea mea a fost actualul viceprimar Adi Bogdan. Nu a avut nimeni nimic de spus, și în concluzie s-a votat. Domnul Radu Cristian care a fost prezent în ședință nu a votat în niciun fel și imediat după ședință a ieșit din sală.

Eu le-am spus celor din organizație că în ceea ce privește lista din Consiliul Local, până la urmă eu decid pentru că trebuie să fie niște oameni care să îmi aducă un plus. În ceea ce îl privește pe Radu Cristian – pentru că el a avut o problemă în ceea ce privește dorința PNL de a-l desemna pe Apolzan pentru a fi contracandidatul meu în lupta internă și nu pe el, este problema lui, nici măcar nu am discutat și nu m-a interesat”, a mai spus Dorin Nistor.

Candidatul PNL a mai declarat că îl suspectează pe Radu Cristian de o înțelegere cu PSD pentru a încerca să rupă din voturile PNL-ului, altfel nu își explică reacția lui chiar înainte de startul campaniei electorale.

„În suspectez pe Radu Cristian de o înțelegere cu PSD-ul. Îl suspectez pentru că până la urmă el vrea să slăbească din voturile PNL-ului, acesta este scopul lui. Și pentru ce? Are un scop personal, iar la  acest moment nu ar trebui să discutăm de scopuri personale. PSD-ul este singurul avantajat de manevrele lui Radu Cristi.  Fracționarea în cât mai multe bucăți a voturilor dreptei le dă PSD-iștilor șanse mai mari  să obțină rezultate mai bune la alegeri ” a mai precizat Dorin Nistor.

Referitor la cei 50 de tineri care au părăsit partidul, Nistor spune că va trebui ca organizația să le verifice calitatea de membru. La ora asta nu s-a depus nicio cerere privind încetarea calității de membru la niciunul dintre cei 50, inclusiv pentru Radu Cristian. ”Erau oameni care erau activați în campaniile electorale și care l-au avut ca lider pe Radu Cristian”.

Ce s-a întâmplat în aceste ultime două zile în interiorul PNL Sebeș se pare că nu va fi singurul joc politic prin care să se încerce stablirea șanselor pe care liberalii le sau în ”bătălia pentru Sebeș”. PSD care nu vrea să piardă puterea pe care o are în prezent în ”orașul Mercedes” are posibilitatea să influențeze o a doua ruptură în organizația locală pentru a slăbi forța PNL-ului la Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax