Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aranjamente politice dubioase în spatele bătăliei pentru Primăria Sebeș. Nistor îl suspectează pe Radu Cristian de o înțelegere cu PSD


Publicat

nistor, dragosin, bogdan, cristianPolitica începe să-și arate colții și asta se întâmplă doar înainte de campaniile electorale. Jocuri, promisiuni, nemulțumiri, înțelegeri și alte manevre menite să întărească sau să scadă șansele unui candidat. Un astfel de caz, unde ies la iveală aranjamentele dubioase care se ascund în spatele unor interese electorale, este la Sebeș.

Miercuri dimineața, un număr de 50 de tineri liberali din Sebeș în frunte cu șeful organizației locale, Cristian Radu, și-au anunțat demisia din partid, motivul fiind nemulțumirea pe care o au față de candidații partidului pentru funcția de primar, viceprimar și lista de consilieri, care încă nu este întocmită.

De cealaltă parte se află seniorii partidului, cei care în momentul de față își construiesc listele pentru a-și putea atinge obiectivul – câștigarea alegerilor.

Candidatul desemnat de PNL pentru Primăria Sebeș, Dorin Nistor, îl suspectează pe Cristian Radu de o posibilă înțelegere cu PSD, pentru a rupe din voturile electoratului PNL. PSD ar fi singurul partid avantajat de apariția unor noi candidați rupți din structurile dreptei.

Problemele din interiorul organizației de la Sebeș nu sunt chiar noi și au început odată cu lansarea competiției pentru desemnarea candidatului pentru alegerile locale. Lupta dintre fostul PDL și vechiul PNL s-a dat între Mihai Apolzan și Dorin Nistor, pentru care au fost lansate și sondaje.

Din cauza faptului că nu s-a regăsit pe lista de sondare, liderul TNL Sebeș, Cristian Radu, și-a anunțat atunci intenția a de a candida ca independent sau la un alt partid.

Lucrurile păreau să se fi liniștit după desemnarea lui Nistor ca viitor candidat, însă adevăratele probleme abia acum încep să iasă la iveală.

Nemulțumit de faptul că lui Adrian Bogdan i s-a propus funcția de viceprimar și că seniorii partidului nu au dorit să discute cu el despre listele pentru consiliul local, Cristian Radu și-a adunat susținătorii și i-a convins să-și dea demisia din partid.

„Bătaia de joc. Tinerii nu au nicio valoare în acest partid. Vin PDL-iștii și se pun doar ei pe funcții. Noi am fost în acest partid în special pentru istoria și doctrina lui. Pe ei nu îi interesează, nu se mai respectă nimic. Nici pe listele de la CL nu mai suntem. Nici de la seniori nu știu dacă mai prinde cineva din vechiul PNL. Nici nu au vrut să discute cu noi. Și-au pus viceprimarul tot ei, primarul tot ei și când am mers să discutăm despre liste au spus că nu se discută aşa ceva”, a declarat Radu Cristian, pentru Alba24.ro.

Acesta spune că și Adrian Bogdan a fost mințit, pentru că inițial i se promisese o funcție de director la APA CTTA, dar și-au dat seama că același post mai era promis și altor persoane.

„Și pe Adrian Bogdan l-au mințit că îi dau post de director la APA CTTA, dar mai erau doi pentru același post, mai buni ca el. Până la urmă l-au împăcat cu funcția de viceprimar și în viitor poate postul de la APA”, a mai declarat Radu.

Cristian Radu pare că nu se dă bătut și vrea să își înființeze un nou partid, împreună cu grupul său de susținători proveniți din organizația de tineret a PNL Sebeș. Se pare că marea supărare a liderului TNL ar veni din cauza faptului că nu i-a fost promisă funcția de viceprimar.

De cealaltă parte, Dorin Nistor, candidatul PNL pentru Primăria Sebeș, spune că nu a avut nicio discuție cu Radu Cristian despre întocmirea listei candidaților pentru Consiliul Local Sebeș. ”Radu Cristian ar trebui să înțeleagă că listele astea nu se fac după prietenii, ci după competențe și aprecierea pe care candidații respectivi o au din partea cetățenilor Sebeșului”, spune Nistor.

În ceea ce privește promisiunile față de Adrian Bogdan privind postul la APA CTTA, Nistor spune că nu deține astfel de informații.

„Listele pentru Consiliul Local încă nu s-au făcut. Noi am avut o întâlnire la biroul local, acolo am spus că trebuie să înceapă strângerile de semnături și să se se apuce de treabă. Am mai precizat că, dacă cineva are ceva de spus, că spună. Nimeni nu a spus nimic. Asta a fost una din probleme. A doua problemă a fost după ce am spus pe cine ne gândim să sprijinim pentru funcția de viceprimar. Propunerea mea a fost actualul viceprimar Adi Bogdan. Nu a avut nimeni nimic de spus, și în concluzie s-a votat. Domnul Radu Cristian care a fost prezent în ședință nu a votat în niciun fel și imediat după ședință a ieșit din sală.

Eu le-am spus celor din organizație că în ceea ce privește lista din Consiliul Local, până la urmă eu decid pentru că trebuie să fie niște oameni care să îmi aducă un plus. În ceea ce îl privește pe Radu Cristian – pentru că el a avut o problemă în ceea ce privește dorința PNL de a-l desemna pe Apolzan pentru a fi contracandidatul meu în lupta internă și nu pe el, este problema lui, nici măcar nu am discutat și nu m-a interesat”, a mai spus Dorin Nistor.

Candidatul PNL a mai declarat că îl suspectează pe Radu Cristian de o înțelegere cu PSD pentru a încerca să rupă din voturile PNL-ului, altfel nu își explică reacția lui chiar înainte de startul campaniei electorale.

„În suspectez pe Radu Cristian de o înțelegere cu PSD-ul. Îl suspectez pentru că până la urmă el vrea să slăbească din voturile PNL-ului, acesta este scopul lui. Și pentru ce? Are un scop personal, iar la  acest moment nu ar trebui să discutăm de scopuri personale. PSD-ul este singurul avantajat de manevrele lui Radu Cristi.  Fracționarea în cât mai multe bucăți a voturilor dreptei le dă PSD-iștilor șanse mai mari  să obțină rezultate mai bune la alegeri ” a mai precizat Dorin Nistor.

Referitor la cei 50 de tineri care au părăsit partidul, Nistor spune că va trebui ca organizația să le verifice calitatea de membru. La ora asta nu s-a depus nicio cerere privind încetarea calității de membru la niciunul dintre cei 50, inclusiv pentru Radu Cristian. ”Erau oameni care erau activați în campaniile electorale și care l-au avut ca lider pe Radu Cristian”.

Ce s-a întâmplat în aceste ultime două zile în interiorul PNL Sebeș se pare că nu va fi singurul joc politic prin care să se încerce stablirea șanselor pe care liberalii le sau în ”bătălia pentru Sebeș”. PSD care nu vrea să piardă puterea pe care o are în prezent în ”orașul Mercedes” are posibilitatea să influențeze o a doua ruptură în organizația locală pentru a slăbi forța PNL-ului la Sebeș.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Veste bună pentru pensionari: În 2021 vor fi distribuite la casele de Pensii din județe, 60.000 de bilete de tratament balnear

Publicat

Vești bune pentru pensionari de la Ministerul Muncii. Un nou proiect de lege prevede că, în acest an, aproape 60.000 de tichete pentru tratament balnear vor fi date pensionarilor.

Guvernul a prevăzut, prin proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, 417 milioane lei pentru tratamentul balnear al pensionarilor.

Astfel, din această sumă vor fi asigurate maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice scrie adevărul.ro

Diferenţa de bilete se va stabili în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unităţi de profil în baza atribuirii, în anul 2020, de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare şi masă, pentru 3 ani.

Vezi aici: Model cerere pentru acordare bilet de tratament

Vezi aici:  Condițiile pentru acordare bilet de tratament pensionari

Numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 16 zile.

Preţul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia cumpără piatră și balast de peste 1,2 milioane de lei pentru repararea drumurilor nemodernizate

Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără aproximativ 34.000 de tone de piatră concasată și balast pentru repararea și întreținerea drumurilor nemodernizate din municipiu, în regie proprie, timp de 2 ani. Valoarea investiției se ridică la peste 1,2 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Alba Iulia a lansat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru furnizarea de piatră concasată de carieră și balast pentru repararea și întreținerea drumurilor nemodernizate din municipiu, pentru o perioadă de 2 ani.

Valoarea totală estimată este de 1.272.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, Serviciul Administrare Drumuri și Utilități Publice are în administrare drumuri publice de pe teritoriul administrativ al UAT Alba Iulia, inclusiv întreținerea și repararea străzilor nemodernizate, în regie proprie prin reprofilare și așternere de material (piatră concasată de carieră sau balast) în vederea realizării planeității și consolidarea structurii de rezistență a drumului, pentru asigurarea unor circulații în condiții de siguranță și reducerea disconfortului cetățenilor.

„Ținând cont de traficul intens de pe drumurile nemodernizate, atât ziua cât și noaptea, datorită condițiilor meteorologice, a ploilor, înghețului, dezghețului, precum și a traficului greu, străzile nemodernizate s-au deteriorat formându-se gropi și afectează structura de rezistență a drumului, această situație ducând la îngreunarea traficului și deteriorarea mijloacelor de transport. În acest context este necesar a se acționa pe aceste drumuri prin aplicarea de piatră concasată și balast”, se mai precizează în documentul citat.

Potrivit documentului, se vor achiziționa următoarele:

 • piatră concasată de carieră 0 – 30 mm – 4.000 de tone cu transport inclus
 • piatră concasată de carieră 0 – 63 mm – 25.000 de tone cu transport inclus
 • balast sortat 0 – 63 mm – 5.000 de tone cu transport inclus

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

750 de persoane au fost vaccinate vineri împotriva COVID-19, în Alba. Situația pe localități

Publicat

Vineri, 22 ianuarie, în județul Alba au fost imunizate anti-COVID în total 750 de persoane, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Alba. 

Dintre acestea, 540 de persoane au fost vaccinate în centrele fixe din județ amenajate pentru faza II:

 • 240 la Alba Iulia,
 • 60 la Aiud,
 • 60 la Sebeș,
 • 60 la Blaj,
 • 60 la Cugir,
 • 60 la Câmpeni

Alte 132 de persoane au fost imunizate de echipele mobile în centre rezidențiale din județ.

De asemenea, 78 de cadre medicale au fost vaccinate în centre de faza I:

 • 54 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia
 • 24 la Spitalul Municipal Sebeș

Nu au fost raportate pierderi de vaccin și nu au fost semnalate reacții adverse imediate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Deținuții, declarați prioritari la vaccinare. Persoanele private de libertate se pot vaccina înaintea populației generale

Publicat

Penitenciarul Aiud

Persoanele private de libertate au fost incluse în etapa a treia A, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri, pentru a fi vaccinați prioritar, înaintea populației adulte care nu s-a încadrat în categoriile de persoane din prima și a doua etapă a campaniei de vaccinare, potrivit Hotărârii de Guvern care modifică strategia națională de vaccinare, publicate în Monitorul Oficial.

Guvernul a decis săptămâna aceasta modificarea strategiei naționale de vaccinare, astfel încât în etapa a doua să fie vaccinate și persoanele cu handicap, însoțitorii acestora, persoanele fără adăpost dar și mai multe categorii din aparatul de stat. Pentru etapa a treia, Guvernul a decis să fie introduse mai multe categorii prioritare care vor fi vaccinate înaintea populației generale care nu s-a încadrat în niciuna dintre etapele vaccinării.

Vaccinarea populației încadrate în etapa a treia A ar urma să înceapă în luna aprilie, însă autoritățile susțin că imunizarea s-ar putea face mai repede, dacă România primește suficiente doze de vaccin.

Potrivit documentului adoptat de Guvern, în etapa a treia A intră următoarele categorii de persoane:

Etapa a III-a – Populaţia generală :

a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate :

i) lucrătorii din Industria extractivă,

ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare

iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante

iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare

v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.

vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;

vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări;

ix) persoane private de libertate;

x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;

xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;

xii) lucrătorii din biblioteci.

b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;

c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

„A fost introdusă etapa a treia A. Este o etapă intermediară, persoanele din sectorul privat care inițial ar fi trebuit să fie în etapa a doua vor fi acum în etapa a treia A. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulți cetățeni dar din privat, de exemplu personalul din bănci, supermarketuri, etc.”, a declarat premierul Cîțu miercuri, după ședința de Guvern.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate