Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arborii marcați pe dealul Mamut de lângă Alba Iulia vor fi tăiați. Explicațiile administratorului fondului forestier

Publicat

Arborii marcați pe dealul Mamut de lângă Alba Iulia vor fi tăiați, au transmis joi, într-un drept la replică, reprezentanții Ocolului Silvic Iezerul Trascău, administrator al fondului forestier. Potrivit acestora, marcarea și tăierea se face pentru a obține arborete valoroase, fără aceste rărituri pomii fiind expuși atacurilor de boli și dăunători. 

Reamintim că vineri, 1 mai, un cititor Alba24 ne-a semnalat faptul că zeci de copaci din pădurea de pe dealul Mamut, situat în apropierea municipiului Alba Iulia, au fost marcați pentru tăiere.

Vezi și FOTO – VIDEO ȘTIREA TA: Zeci de copaci din pădurea de la Mamut – Alba Iulia, marcați pentru a fi tăiați

Reprezentanții Ocolului Silvic Iezerul Trascău din comuna Ighiu, în calitate de administrator al fondului forestier a proprietarului Arhiepiscopia Romano Catolică, au transmis joi, 7 mai, următoarele precizări:

Marcarea arborilor s-a făcut în conformitate cu prevederile amenajamentului silvic, amenajament care este aprobat de minister.

Marcarea și tăierea acestor arbori se va face pentru a obține arborete valoroase, atât sub aspectul valorii materialului lemnos cât și sub aspectul creșterii valorii funcțiilor de protecție a pădurii (atât de necesară în contextul creșterii continue a poluării aerului).

Fără aceste rărituri arboretele lincezesc fiind expuse atacurilor de boli și dăunători, și implicit degradării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax