Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ARD este sub scorul PDL în sondaje. Vezi ce spun PDL-iștii din Alba despre trecerea candidaților sub sigla ARD

Publicat

La jumătatea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, în interiorul Alianței România Dreaptă (ARD), la nivel central și nu numai, au apărut nemulțumiri vis-à-vis de strategiile de campanie și de lipsa de mediatizare publică. Ultimele sondaje arată că alianța se află cu două procente sub scorul PDL, iar acest lucru se datorează faptului că aceasta s-a contituit târziu, susțin liderii PDL. Mai mult, electoratul nu a reușit să se pună la curent cu denumirea exactă a alianței, noua siglă, iar candidații trebuie să facă un efort suplimentar pentru a se promova, mai menționează aceștia potrivit Hotnews.ro.

Pe plan local, candidații din Alba la alegerile parlamentare nu se plâng de faptul că ar fi defavorizați din cauza lipsei de notorietate a Alianței, ba dimpotrivă. Din discuțiile cu câțiva dintre ei, se pare că oamenii cunosc ARD, atât în mediul urban, cât și în cel rural, unde, teoretic noutățile ajung mai greu și lumea este mai sceptică în a le accepta.

Clement Negruț, deputat în funcție și candidatul ARD pe Colegiul 2 Sebeș Blaj, fiind adeptul contactului direct cu cetățeanul, a constatat că realizările unui parlamentar sunt mai degrabă asociate cu persoana lui decât cu formațiunea politică din care face parte. Cu toate acestea, în deplasările sale prin teritoriul colegiului a observat „cu plăcută surprindere că locuitorii din mediul rural știu mai multe despre ARD decât cei din mediul urban”.

Pe Colegiul 1 Alba Iulia, spre exemplu candidatul ARD Dorin Nistor a afirmat că, cel puțin până în prezent, nu a avut probleme din punctul de vedere al electoratului, ca acesta să nu cunoască Alianța. Totuși, crede că ar fi fost mult mai bine ca aceasta să fie creată puțin mai devreme, pentru o promovare mai bună: „Eu cred că ar fi fost bine să formăm Alianța România Dreaptă mai devreme, pentru a reuși să promovăm sigla, sloganele și formațiunea în sine. Pe Colegiul 1, eu consider că nu sunt probleme din această cauză, am constatat că oamenii o cunosc. Pentru mine nu este un dezavantaj”.

Nici în zona Cugir – Zlatna, unde candidatul ARD este Ionuț Fulea, oamenii nu au părut dezinformați în ceea ce privește ARD: „Nu este atât de importantă o siglă ci important este omul care candidează. Cât despre noua formulă ARD, nu vreau să exagerez dar oamenii sunt familiarizați în proporție de 80% cu noua siglă. Știu pentru că eu merg din poartă în poartă, discut cu fiecare om și cunosc. Când încercăm să le spunem cine suntem, ei ne răspund clar că știu. Putem să spunem că și în mediul rural, am avut surpriza plăcută că oamenii cunosc ARD, pentru că și materialele electorale le promovăm cu sigla așa cum apare în totalitatea ei, în care este cuprins și PDL. Pe colegiul meu, oamenii știu foarte bine despre ce este vorba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax