Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Arderi de vegetaţie uscată, scăpate de sub control. O şură din Aiud a luat foc

Publicat

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au intervenit, miercuri, pentru stingerea a nouă incendii de vegetaţie uscată. Au fost semnalate arderi de vegetaţie la Măgina şi Gârbova de Jos, în zona Aiud, la Pâclişa – Alba Iulia şi Petrisat, lângă Blaj.

În total au ars aproximativ 22 hectare de vegetaţie uscată şi 14,5 hectare litieră de pădure. Cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat.

Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină miercuri, la ora 18.58, pe strada Tribun Traian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje (şură), proprietatea lui C.I. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii. Din cauza unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, focul scăpat de sub control s-a extins la şura aflată în apropiere. Ca urmare a incendiului au ars 50 de baloţi de lucernă, 50 de baloţi de paie şi 500 mp de vegetaţie uscată. Pagubele produse se ridică la circa 700 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 10.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.

Reprezentanţii ISU Alba reamintesc populaţiei faptul că se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, iar împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

– amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;

– sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;

– amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei  persoanelor juridice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax